Flix

President Mas: "De la mateixa manera que els governs de Catalunya han ajudat Ercros, espero que l'empresa tingui una actitud positiva"

query_builder   6 març 2013 17:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "De la mateixa manera que els governs de Catalunya han ajudat Ercros, espero que l'empresa tingui una actitud positiva"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest migdia amb l’alcalde de Flix i representants del comitè d’empresa d’Ercros
  • En relació amb el cessament del fiscal superior de Catalunya, Artur Mas ha dit que “després de 38 anys de democràcia, el que esperes són actituds de més solidesa i de més fonament democràtic”
El president Mas s'ha reunit amb els representants del comitè d'empresa d'Ercros a Flix i l'alcalde del municipi
El president Mas s'ha reunit amb els representants del comitè d'empresa d'Ercros a Flix i l'alcalde del municipi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “de la mateixa manera que des dels diferents governs de Catalunya s’ha ajudat Ercros, espero que, en aquest moment complicat per a Flix i la comarca de la Ribera d’Ebre, Ercros tingui una actitud positiva d’intentar ajudar la comarca, el municipi i Catalunya”.  Artur Mas ha recordat que durant molts anys els governs de la Generalitat “sempre que ha calgut han estat al costat d’Ercros perquè fos viable” i que quan l’empresa necessitava finançament el va poder tenir i va comptar amb l’ajut de l’Institut Català de Finances.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut aquest migdia amb l’alcalde de Flix, Marc Mur, i els representants del comitè d’empresa d’Ercros a Flix, en la qual han tractat l’afectació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que l’empresa va anunciar per a la seva factoria a la Ribera d’Ebre.
 
El president ha afirmat que des del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Flix “estem fent tot el possible per intentar salvar el màxim possible, sabent que la decisió de l’empresa d’entrada sembla molt ferma i, per tant, no serà fàcil de resoldre”.
 
Respecte al fet que Ercros hagi presentat l’ERO davant del Govern central, el president de la Generalitat ha dit que “l’empresa ha utilitzat una via legal, tenint en compte que hi ha un altre territori afectat que és fora de Catalunya”, però ha afegit que “m’hauria agradat més que l’expedient s’hagués pogut tramitar a Catalunya, perquè el 85-90% dels treballadors afectats són de Flix”.
 
El cap del Govern ha insistit que entre l’Ajuntament i la Generalitat “intentarem fer pinya a veure si podem salvar tot el que es pugui salvar”, perquè “el principal objectiu és protegir el màxim de llocs de treball i que Flix, la Ribera d’Ebre i Catalunya surtin el menys perjudicades possible”. En aquest sentit, l’alcalde de Flix ha expressat el seu agraïment al Govern i ha destacat que l’Ajuntament i la Generalitat “estem treballant en el mateix sentit”.
 
 
Cessament del fiscal superior de Catalunya
A preguntes dels periodistes, el president Mas també s’ha referit al cessament del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, i ha dit “és un molt bon professional”, però “se li ha tret la confiança i pràcticament es pot dir que se’l destitueix, encara que ell s’hagi avançat amb la presentació de la renúncia, només perquè va fer unes declaracions, a més a més matisades i molt equilibrades, sobre una cosa que és de pur sentit comú i de pur sentit democràtic, que és que qualsevol poble del món, no només Catalunya, té dret a expressar-se d’acord amb els marcs legals”.
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha assenyalat que “el que es trenca és la confiança que estiguem en un estat que tingui una solidesa democràtica com la que tocaria després de més 35 anys de democràcia” i ha afegit que “no portem 35 hores després de la mort de Franco”. “Després de 38 anys d’anar consolidant la democràcia, el que esperes són actituds de més solidesa i de més fonament democràtic”, ha reblat.
 
Segons ha dit el president, la destitució del fiscal superior demostra “fins a quin punt l’exageració de l’Estat espanyol en aquest sentit és màxima en relació amb el procés que està vivint Catalunya i fins a quin punt porten les coses al límit d’una manera absolutament molt poc presentable”.
 
 
“No trencarem el diàleg”
En resposta a una altra pregunta sobre el sentit del diàleg amb el president del Govern espanyol, el president ha dit que “nosaltres el diàleg no el trencarem” i ha insistit que “serem tossuts en el diàleg, en la negociació, en el possible consens, perquè és el que ens toca com a país”. “Som un país dialogant, no d’‘ordeno y mando’ o que fa les coses manu militari”, ha afirmat.
 
Artur Mas ha afegit, però, que “per dialogar i arribar a acords i consensos hi ha d’haver una actitud equilibrada per les dues parts” i ha dit que si la manera d’actuar del Govern espanyol “és la que estem veient, això no és un tarannà dialogant, ni de ganes de parlar, ni de consensuar, però nosaltres seguirem insistint, perquè aquesta és la via”.
 

1  

Imatges

Reunió Ercros

Reunió Ercros 510