Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques

query_builder   7 març 2013 08:43

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques

 
  • Fins al migdia hi haurà fort onatge a la costa empordanesa. Protecció Civil recorda que cal extremar la prudència i no acostar-se a veure trencar els ones
  • El telèfon d’emergències 112 ha rebut menys de deu trucades durant la passada nit per incidents relacionats amb les pluges
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) desactiva l'alerta del Pla INUNCAT per la millora de les condicions meteorològiques.
 
De tota manera, Protecció Civil recomana prudència a la zona de la costa empordanesa on encara hi haurà fort onatge fins al migdia.
 
Incidències relacionades amb la pluja:
 
Pel que fa a la xarxa ferroviària, es circula per via única entre Vilassar de Mar i Mataró (línia R1) i s’ha obert la circulació entre Blanes i Maçanet de la Selva, tot i que es manté el dispositiu de transport per carretera per si s’acumulen els retards per les condicions de circulació.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat que els rius Muga, Fluvià, Ter, Tordera, Foix i Siurana tornen a llindars dins la normalitat, tot i ser superiors a l’habitual. Es preveu una reducció progressiva dels cabals però Protecció Civil manté la recomanació d’evitar acostar-se a la llera i a punts baixos d’aquests rius.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments encara hi ha diverses vies afectades per les conseqüències de les intenses pluges. Per esvorancs a la calçada continua tallada la N-260 a Ripoll i el carril dret de l'A-7 a Reus sentit nord. Per esllavissades i despreniments es fa  pas alternatiu a la BV-1274 a l’altura de Terrassa i també a la GI-550 a Sant Hilari Sacalm i a més hi ha un carril restringit a la C-58 a Vacarisses sentit nord. Per inundació de la calçada hi ha tallada la BV-2112 a Sant Pere de Ribes.
 
D’altra banda, per la neu acumulada no es pot circular per la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua i per la BV-4024 a Guardiola de Berguedà.
 
Des de l’SCT es demana als conductors que davant aquestes inclemències meteorològiques extremin al màxim les precaucions en la conducció. A més, la pluja està dificultant més la circulació als principals accessos a Barcelona i per tal d’evitar incidències cal moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles.
 
El TF d'emergències 112 ha atès només 5 trucades relacionades amb la pluja durant la passada nit.