El Govern destina més de 25,7 milions d'euros a la convocatòria 2012 del Contracte Global d'Explotació

query_builder   7 març 2013 12:31

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 25,7 milions d'euros a la convocatòria 2012 del Contracte Global d'Explotació

La dotació pressupostària s'amplia a 7,6 milions d'euros
La dotació pressupostària s'amplia a 7,6 milions d'euros
 
S’amplia el pressupost en 7,6 milions d’euros per a resoldre un major nombre d’expedients de l’ajut a la modernització d’explotacions agràries
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un increment de la quantia dels ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per a la convocatòria de l’any 2012.
 
Les línies d’ajut associades al CGE són les següents:
  • Instal·lació de joves agricultors
  • Modernització de l’explotació agrària
  • Diversificació cap a activitats no agrícoles
  • Indemnització compensatòria en zones de muntanya i indemnització compensatòria en zones desfavorides fora de les de muntanya
  • Ajuts a mesures agroambientals
  • Foment de la ramaderia ecològica
  • Utilització dels serveis d’assessorament
 
La dotació pressupostària inicial per a l’ajut a la modernització, que era de 4,62 milions d’euros de l’anualitat 2013, s’amplia amb 7,6 milions d’euros per al 2014 per pagar actuacions que es justificaran fins al 15 de gener de 2014. En total, es dota aquests ajuts amb un pressupost de 12,22 milions d’euros i s’amplia a 25.719.056,58 euros l’import que el govern destinarà als ajuts associats al CGE.
 
Aquesta ampliació de pressupost respecte les bases reguladores de la convocatòria 2012 (Ordre AAM/67/2012, de 14 de març) permetrà atendre el major nombre de projectes de millora d’explotacions agràries catalanes i, per tant, donar suport econòmic al sector en aquests moments de crisi.
 
Aquests ajuts s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per al període de programació 2007-2013 i tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).