El director general de Desenvolupament Rural visita la seu del Consell Comarcal del Berguedà

query_builder   7 març 2013 15:01

event_note Nota de premsa

El director general de Desenvolupament Rural visita la seu del Consell Comarcal del Berguedà

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, visitarà demà divendres, dia 8 de març, la seu del Consell Comarcal del Berguedà a Berga, per tal de conèixer diversos projectes relacionats amb el desenvolupament rural de la comarca.
 
En primer lloc, el director general es reunirà amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, per tal de tractar diversos projectes relacionats amb el desenvolupament rural de la comarca, entre els quals destaca la futura Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 
Posteriorment, el director general visitarà el projecte Leader “Logos Berguedà” empresa dedicada a la promoció de la comarca del Berguedà.
 
El projecte consisteix en la creació d’un restaurant, una sala de conferències i projeccions i una llibreria especialitzada, en una antiga colònia tèxtil del Berguedà. Paral·lelament, es contempla la creació d’una línia de marxandatge inspirada en temàtiques culturals relacionades amb la comarca.
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa és revitalitzar el sector turístic del Berguedà, donant a conèixer el patrimoni de que disposa el territori mitjançant la unió de la història, la cultura, l’artesania, l’art, la gastronomia i la naturalesa.
 
Aquest projecte ha estat gestionat per l’Associació pel Desenvolupament de la Catalunya  Central, grup d’acció local Leader seleccionat pel DAAM per desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de les comarques del Berguedà, i els municipis del Lluçanès, el  Moianès i les Valls de Montcau. L’Associació ha gestionat, des de l’inici del Programa, 64 expedients, amb un ajut total de 3.389.407 €, que correspon a una inversió de 11.256.535 €.