Foto de l'acte

Dia Internacional de les Dones

Neus Munté: "si volem podem i com que volem, podrem"

query_builder   8 març 2013 11:32

event_note Nota de premsa

Dia Internacional de les Dones

Neus Munté: "si volem podem i com que volem, podrem"

La consellera de Benestar Social i Família ha participat en l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones del Parlament de Catalunya
Foto de l'acte
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat avui en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, la consellera ha destacat  que “hem d’aprofitar aquesta commemoració per destacar el protagonisme i la participació de les dones en tots aquells episodis que ens han marcat i definit com a poble”. “És imprescindible fer visible el paper de moltes dones anònimes que van lluitar pels nostres drets i per construir el país que ara tenim i que volem més lliure i més just”, ha afirmat la consellera.   
 
La consellera Munté ha explicat que cal continuar avançant en les polítiques de dones i d’igualtat. “Catalunya ambiciona a ser un referent europeu en l’àmbit de la igualtat i ja hem donat passos ferms en aquest sentit, però ara en donarem un més amb la propera aprovació per part del Govern de la Generalitat de l’Avantprojecte de llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones”, ha dit la consellera de Benestar Social i Família.
 
Munté ha afirmat que aquesta nova normativa “garantirà l’aplicació pràctica i efectiva del dret a la igualtat reconegut en els textos legals i permetrà avançar en l’eliminació del sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques”.
En la seva intervenció la consellera també ha fet referència al talent femení i ha explicat que cal continuar “avançant cap a una societat on la trajectòria vital i les oportunitats de les persones no siguin parcel·lades en funció del sexe”. “No podem prescindir del talent femení, de les habilitats i les capacitats de la meitat de la població”, ha destacat Munté.
 
Per acabar la consellera ha fet una crida a “unir esforços per construir aquest país més lliure i més just que desitgem i que, per tant, haurà de ser també més igualitari. Si volem podem i com que volem, podrem”.