El Departament d'Agricultura presenta, a Tortosa, la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat

query_builder   8 març 2013 12:07

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura presenta, a Tortosa, la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), i juntament amb la Fundació Institut Català de la Cuina, presenten, a Tortosa, en el marc de la fira Festast, la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2014. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i Fira de Tortosa, tindrà lloc el proper dilluns, 11 de març, a les 12:30 hores, al pavelló firal de Tortosa - Sala Celler.
 
El conseller delegat executiu de PRODECA, Jordi Bort, en nom del Departament, i la directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, Pepa Aymamí, realitzaran la presentació pública d’una campanya que pretén el reconeixement institucional i oficial d’una cuina que resumeix la tradició, la innovació i la qualitat en la producció d’aliments i begudes i en l’elaboració de propostes gastronòmiques de primer ordre; un reconeixement, cal dir, que ho és ja de fet en l’àmbit internacional.
 
En el decurs de l’acte, està prevista la signatura del protocol d’adhesió per part d’associacions i institucions vinculades a la cuina i al producte agroalimentari de les Terres de l’Ebre, un gest que, més enllà del valor simbòlic de donar suport a aquesta iniciativa, representa el reflex de l’important pes que té el producte i la cuina en el nostre territori.
 
Entre els assistents, es preveu la presència de representants dels promotors de la campanya, l’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebra, la Cambra de Comerç de Tortosa, l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla (Adela), la Federació de Comerç de Tortosa, el Club de Gastronomia de l’Ametlla de Mar, el Col·lectiu de Cuina La Ràpita, l’Associació de Restauradors de Tortosa Platigot, l’Escola de cuina Via Magna, Escola de cuina IES Joaquín Bau, la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, la DOP Oli del Baix Ebre i Montsià, la DOP Oli Terra Alta, i la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre.
 
Festast de Tortosa, el marc on està prevista la presentació d’aquesta campanya, concentra una oferta de productes i serveis del sector agroalimentari adreçada al consumidor i al professional. A més d’exposició de productes, a Festast s’organitza demostracions de cuina, i s’atorga els Premis Llorenç Torrado, que volen reconèixer professionals i empreses de Catalunya i les terres de parla catalana en les categories de cuina i restauració, producció i comerç de productes, i divulgació de la cultura gastronòmica catalana. D’aquesta manera, Festast es consolida com la fira alimentària de les Terres de l’Ebre amb un vessant important d’aplicació culinària.
 
Festast s’inaugura avui divendres i tindrà les portes obertes fins al proper dilluns 11 de març, dia que es dedica íntegrament al visitant professional.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.