La presidenta de l'Institut Català de les Dones inaugura demà el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Maçanet de la Selva

L'acte té en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones

query_builder   8 març 2013 11:18

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de les Dones inaugura demà el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Maçanet de la Selva

L'acte té en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones

La presidenta de l’Institut Català de les dones, Montse Gatell, el president del consorci de Benestar Social de la Selva, Joan Garriga, i l’alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, inauguren demà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) d’aquesta població. El nou servei oferirà atenció psicològica i jurídica a les dones a Can Falló, una masia al mig del poble on s’ubiquen els serveis socials i el Punt d’Informació laboral.
 
El nou servei acostarà a les dones del municipi una atenció presencial que es coordina des de Santa Coloma de Farners on hi ha el Servei d'informació i atenció a les dones de la comarca de la Selva.
 
Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix el context de treball i el desenvolupament territorial d’aquests serveis i els defineix com a serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L’Acord Marc de col·laboració entre l’ICD i les entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya, i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques per al desplegament dels SIAD té l’objectiu d’enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. Aquest marc de col·laboració i coordinació interinstitucional respon a criteris d’equilibri  territorial i universalitza l’accés a aquests serveis. Catalunya compta amb 100 serveis d’aquestes característiques.