El Departament d'Agricultura es compromet en mantenir i potenciar el programa de sanitat avícola de Catalunya

El conseller Pelegrí s'ha reunit a Reus amb la Comissió Gestora del Centre de Sanitat Avícola (CESAC)

query_builder   8 març 2013 13:04

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura es compromet en mantenir i potenciar el programa de sanitat avícola de Catalunya

El conseller Pelegrí s'ha reunit a Reus amb la Comissió Gestora del Centre de Sanitat Avícola (CESAC)

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s’ha reunit aquest migdia, a Reus, a la seu del Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC), amb la Comissió Gestora d’aquesta entitat, presidida pel director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins.
Un moment de la visita
Un moment de la visita
La trobada ha anat precedida per una visita del conseller Pelegrí a les instal·lacions d’aquest organisme, on hi ha les dependències de la direcció i el renovat laboratori, des del qual s’efectuen les analítiques i controls de les malalties de l’aviram i de la gestió dels autocontrols que realitzen els avicultors.
 
Posteriorment, i ja en el marc de la Comissió Gestora, s’ha procedit a la renovació dels càrrecs de la comissió i la seva acceptació, així com a l’anàlisi de la col·laboració que mantenen DAAM i CESAC en el marc de l’execució del programa oficial de sanitat avícola de Catalunya.
 
Finalment s’ha fet un resum de la memòria d’actuacions del CESAC corresponents a l’any 2012 i s’ha procedit a l’aprovació dels comptes de l’exercici 2012 i del pressupost per al 2013.
 
El conseller ha destacat la importància de disposar a Catalunya d’un centre de referència en matèria de sanitat avícola com el CESAC, la qual cosa, ha dit, “permet una col·laboració estreta i constant amb les polítiques sanitàries que es marquen des del Departament”, col·laboració que s’estén als àmbits tècnic i econòmic.
 
Pelegrí ha remarcat també en aquest sentit el compromís del DAAM amb el conveni anual que, des de fa ja més de vint anys, manté el Departament amb el CESAC per a l’execució i seguiment del programa oficial de sanitat avícola i ha manifestat que “tot i les dificultats econòmiques per les que travessa la tresoreria de la Generalitat de Catalunya, el Govern català no hipotecarà tot allò que guardi relació amb la sanitat ramadera, perquè és també una aposta per la salut humana i la seguretat alimentària”.
 
Per aquest motiu, “el DAAM buscarà la manera que la col·laboració fins ara fluida i entenedora entre el DAAM i el CESAC esdevingui cada vegada més àgil i eficient, tant pel que fa als aspectes tècnics com als econòmics”, ha precisat el conseller.
 
Finalment, Pelegrí ha subratllat l’esforç conjunt entre la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del DAAM i el CESAC per posar en marxa les guies telemàtiques ramaderes en el sector avícola, a propòsit de les quals ha recordat que “a banda d’un compromís personal, és una clara mostra que aquest Govern aposta per la simplificació administrativa i dels tràmits burocràtics dels agricultors i ramaders”.
 
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Un moment de la visita

Un moment de la visita 53