Quim Nin: "Aquesta no és una lluita només de les dones. Ha de ser una lluita de tots i totes, perquè la llibertat és indivisible.

query_builder   8 març 2013 21:07

event_note Nota de premsa

Quim Nin: "Aquesta no és una lluita només de les dones. Ha de ser una lluita de tots i totes, perquè la llibertat és indivisible.

La delegació del Govern a Tarragona, l’Institut català de les Dones, l’Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp, han organitzat l’acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
La Sala d’Actes del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ha acollit la realització de l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’unes 200 persones, ha servit per recordar la situació de la dona pel que fa la desigualtat encara existent des de molts àmbits, però, sobre tot, des de l’espai laboral.  L’alcaldessa de Cambrils, que ha inaugurat aquesta commemoració, ha recalcat que “la historia recent demostra que després de lluitar pels nostres drets com a dones hem demostrat que estem capacitades per afrontar repte”.  Tanmateix, la coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Tarragona, Lídia Bargas, ha assenyalat que “és important la celebració del 8 de març, perquè és un símbol, una ocasió per mirar enrere i valorar el camí recorregut alhora que se segueix caminant cap a un futur més just i igualitari per a totes i tots”.
 
El delegat del Govern, Quim Nin, ha remarcat que “estem parlant de treure obstacles a la llibertat, a les opcions de realització personal, a tot allò que no ens permet desenvolupar projectes vitals sense més limitació que la llibertat aliena”. L’acte institucional ha comptat amb una Taula rodona que sota el títol “Dones que han trencat estereotips. El treball no té gènere” ha comptat amb la presència de Carme Romero, bombera del Parc de Bombers de Cambrils, Rosa Gubianes, inspectora en cap del Cos de Mossos d’Esquadra, Mònica Llorens, enginyera informàtica i M. Isabel Muntané, empresària i pagesa. Una taula moderada per la periodista Cristina Sierra, que ha tingut com a objectiu descobrir el testimoni de dones en ocupacions poc usuals –per ara- per a les dones i veure amb quines dificultats s’han trobat i com les han superades. A continuació, s’ha fet la Lectura de la Declaració institucional del dia 8 de març de 2013, a càrrec de representants d’associacions de dones del territori. L’acte a finalitzat amb una actuació musical a càrrec del cor Gospel de Cambrils, dirigit per Laia Boixadós.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 4202

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 6146

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 5262