Detingudes tres persones que obligaven una noia a exercir la prostitució pels carrers de Barcelona

query_builder   9 març 2013 12:06

event_note Nota de premsa

Detingudes tres persones que obligaven una noia a exercir la prostitució pels carrers de Barcelona

 
. Les detencions es van produir a partir d’una actuació conjunta de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia urbana de Ciutat Vella
 
 . La víctima també era obligada a furtar carteres  a Ciutat Vella

 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella, han detingut tres persones que obligaven a una noia a exercir la prostitució i a cometre furts per la ciutat de Barcelona. Les identitats d’aquestes persones són les següents:
 
-         Marian Z, de 23 anys, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona
-         Sanda Z, de 46 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona
-         Corina Maria S, de 24 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona
 
La investigació dels fets, es va iniciar el passat dia 26 de febrer quan agents especialistes en Tràfic d’Èssers Humans i Explotació de Persones el Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Barcelona van ser requerits per una dona que va manifestar que feia un any que havia arribat a Barcelona mitjançant un engany a partir d’una suposada oferta laboral i que, un cop a la ciutat, l’havien obligat a exercir la prostitució. Després de tres mesos exercint com a meretriu sota amenaça, la noia va denunciar els homes que l’hi feien realitzar i van ser detinguts.
 
La víctima va declarar que fa quatre mesos, mentre cercava allotjament, va conèixer una altra prostituta, Corina Maria S., i dues persones més- una mare, Sanda Z i el seu fill, Marian Z.- que també en buscaven i es van posar d’acord per compartir el pis. Després d’unes setmanes de convivència, Marian Z. va intentar establir una relació sentimental amb la víctima però aquesta el va rebutjar.
  
A partir d’aquest moment,   els tres companys de pis, amb Marian Z. com a principal instigador, la van obligar a prostituir-se i a furtar carteres pels carrers de Ciutat Vella. La principal amenaça amb la que aconseguien explotar-la  era que si
no feia el que li deien matarien al seu fill, que estava a Romania. A conseqüència d’això, la denunciant va accedir a treballar per ells i a donar-los 400 euros cada tres o quatre dies, provinents de l’exercici de la prostitució i dels furts.
 
Els agents, van posar el cas en coneixement de l’agència ABITS, de titularitat municipal, que porta a terme una tasca de treball social amb dones que exerceixen la prostitució i víctimes d’explotació sexual a la via pública. Amb l’ajuda rebuda, la noia va abandonar l’habitatge on residia i era controlada pels seus explotadors, tot i que després d’aconseguir  canviar de domicili, el dia 1 de març va trobar-se pel carrer amb Corina Maria S. i aquesta la va tornar a amenaçar.
 
La investigació duta a terme pels Mossos i la Guàrdia Urbana va permetre detenir i identificar als responsables de els fets i el passat 4 de març els Mossos van detenir les tres persones abans esmentades, en els seus respectius domicilis de la ciutat de Barcelona, com a presumptes autores d’un delicte de tràfic d’éssers humans.
 
A hores d’ara els Mossos i Guàrdia Urbana continuen les indagacions ja que van tenir coneixement que dues noies més es podrien trobar en la mateixa situació que la víctima.
 
En relació als detinguts, Marian Z. Ha ingressat a presó i les dues dones han quedat en llibertat amb càrrecs.
 
Pel que respecta a la víctima, ha estat posada en contacte amb el Servei d’Atenció Socioeducativa de l’Ajuntament de Barcelona per donar-li el suport psico-social i d’inserció necessari.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 09 de març de 2013