El President de la Generalitat de Catalunya es reuneix amb els responsables de les estacions d'esquí nòrdic

query_builder   11 març 2013 10:14

event_note Nota de premsa

El President de la Generalitat de Catalunya es reuneix amb els responsables de les estacions d'esquí nòrdic

El president de la Generalitat de Catalunya, Artus Mas, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, van presidir una reunió de treball amb els responsables de les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya, el passat dissabte 9 de març, a l’estació d’esquí de Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell). 
 
El cap de l’Executiu va voler destacar que la reunió havia de servir per “tenir una trobada tranquil·la amb els responsables de les estacions d’esquí nòrdic, poder parlar de les seves problemàtiques i, sobretot, donar un missatge que aquestes estacions també existeixen”. “Hi ha gent que ja hi és fidel, però és bo que se sàpiga de l’existència d’aquestes estacions perquè hi ha moltes comarques del nostre país que depenen de la viabilitat i vitalitat de les estacions d’esquí en general i també de les de fons”, va subratllat.
 
Preguntat sobre la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022, el President va declarar que el Govern ja va expressar que hi donaria suport i que “el que ha de fer és ser al costat i veure quines possibilitats reals hi ha que vagi endavant”, perquè, en cas que la candidatura s’aconseguís, va subratllar que “les comarques que en sortirien més afavorides serien les del Pirineu”.
 
En referència a la candidatura, també va assegurar que “els requeriments econòmics que significa en aquest moment no són fàcils d’assumir”, perquè “les prioritats estan en els serveis essencials de cara a la població”, però, malgrat això va remarcar que aquesta situació “no vol dir que no hi puguem estar al costat”.
 
A la reunió també hi van participar el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president de la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic, Albert Batalla; el president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanta (ACEM), Xavier Nolla, així com els alcaldes dels municipis que disposen d’estació d’esquí nòrdic i membres de la Mancomunitat.
 
Actualment, Catalunya disposa de set estacions d’esquí nòrdic, totes de propietat municipal i integrades dins de la Mancomunitat per a la promoció de l’esquí nòrdic:
- A la CERDANYA: Lles, Aransa i Guils Fontanera
- A l'ALT URGELL: Sant Joan de l’Erm i Tuixent-La Vansa
- Al PALLARS SOBIRÀ: Virós-Vallferrera i Tavascan
 
 Sant Joan de l’Erm, situada al municipi de Montferrer i Castellbò, és la rimera estació d’esquí nòrdic catalana i disposa de 40 kms de pista.  
 
El programa del President a l’Alt Urgell va finalitzar amb una visita a l’Ajuntament de Montferrer-Castellbò.