L'Institut de la Universitat de les Nacions Unides a Barcelona comença a treballar a la nova seu de Sant Pau

query_builder   7 març 2013 12:28

event_note Nota de premsa

L'Institut de la Universitat de les Nacions Unides a Barcelona comença a treballar a la nova seu de Sant Pau

L'Institut de la UNU a Barcelona (UNU-Barcelona)   treballa en un programa de recerca interdisciplinari amb l’objectiu d’aconseguir una millor comprensió de la diversitat cultural i la mobilitat, en el context de la globalització. L'Institut de la UNU a Barcelona (UNU-Barcelona), que va començar a ser operatiu el passat 17 de setembre de 2012, rep suport del govern de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya. UNU-Barcelona té la seva seu permanent en el Recinte Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 
L'Institut de la UNU a Barcelona (UNU-Barcelona), que va començar a ser operatiu el passat 17 de setembre de 2012, rep suport del govern de l’Estat espanyol i de la Generalitat de Catalunya. El passat 20 de febrer de 2013, l’equip d’UNU-Barcelona es va traslladar a la seva seu permanent al Pavelló de Sant Manuel, dins el Recinte Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 
El nom i l’acrònim utilitzats per designar a UNU-Barcelona fins a l’actualitat – Institut de la Universitat de les Nacions Unides per a l’Aliança de les Civilitzacions (UNU-IIAOC en anglès) – seran aviat substituïts per tal de reflectir millor el nou enfocament de recerca de l’Institut. El nom proposat, Institut de la Universitat de les Nacions Unides per a la Globalització, la Cultura i la Mobilitat (UNU-GLOCAM en anglès), se sotmetrà a aprovació del Consell de govern  de la Universitat de les Nacions Unides en la seva propera sessió del mes d’abril.
 
L'acció d’UNU-Barcelona inclourà activitats de recerca, educació, desenvolupament de capacitats i serveis d’assessoria política en temes relatius a la globalització, cultura i mobilitat. Les àrees d’interès específiques de l’Institut seran les migracions, els mitjans de comunicació i el diàleg intercultural; la dona, la mobilitat i el canvi sociocultural; els impactes socioculturals de la crisi econòmica global sobre les migracions; i les migracions transcontinentals i  transnacionals
 
Per dur a terme el seu programa, UNU-Barcelona buscarà vincles amb altres organitzacions del sistema de les Nacions Unides, així com amb centres d’investigació i educació d'excel·lència de tot el món.
 
La directora d'UNU-Barcelona, Parvati Nair, ha declarat: "em complau tenir el privilegi de fundar l’Institut d’UNU a Barcelona". També ha destacat que l’Institut "se centrarà en les qüestions més urgents de la globalització, la cultura i la mobilitat, essencials per poder entendre millor els impactes i els reptes del desenvolupament tant a nivell global com a nivell local".
 
La Dra. Parvati Nair, nascuda a Oslo de pares indis, té nacionalitat britànica. Abans d’incorporar-se a la UNU, va ser Catedràtica d’Estudis Hispànics, Culturals i de Migracions (2007-2012) i Directora del Centre per a l’Estudi de les Migracions (2009-2012) de la Queen Mary, Universitat de Londres. En aquesta mateixa universitat, ha estat professora titular (pre catedràtica) d’Estudis Culturals
Hispànics (2006-2007) i professora titular d’Estudis Hispànics (2004-2006). Del 1995 al 2000 va ser professora titular de Filologia Espanyola a la London Guildhall University.
 
La Dra. Nair és Llicenciada en Filologia Hispànica pel Westfield College de la Universitat de Londres, i té un màster en Ensenyament de Llengües i Literatura Estrangeres de l’Institut d’Ensenyament de la Universitat de Londres. Va rebre el seu doctorat en Estudis Culturals Espanyols al Birkbeck College de la Universitat de Londres.
 
La Dra. Nair és membre de la Royal Society of Arts, investigadora de l’Institute of Romance Studies i de l’Institute for the Study of the Americas (Facultat d’Estudis Avançats de la Universitat de Londres), i membre del Consell Assessor d’OECUMENE: Citizenship After Orientalism (amb seu a l’Open University del Regne Unit i finançat per l’European Research Council). Ha publicat extensament i ha estat editora de vàries revistes especialitzades. És Editora Principal de Crossings: Journal of Migration and Culture.
 
Per a més informació sobre l’Institut de la UNU a Barcelona, podeu visitar el seu web seguint aquest enllaç.

Per a més informació, o per sol·licitar entrevistes amb la Dra. Nair, podeu posar-vos en contacte amb:

  • Mirjam Kaplow, Head of Communications (New York) Tel.: (+1) 212-963-6346, E-mail: kaplow@unu.edu
  • Aska Maki, Communications Assistant (Tokyo) Tel.: (+81) 3-5467-1212, E-mail: media@unu.edu
  • Regina Salanova, Programme Manager (Barcelona) Tel.: (+34) 93-553-5991, E-mail: salanova@unu.edu