Fotomini

Benestar Social i Família organitza la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013, centrada en projectes de transformació social

Un total de 30 joves emprenedors de diferents països del Mediterrani intercanviaran experiències a Barcelona des d'avui i fins el 15 de març

query_builder   11 març 2013 13:08

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família organitza la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013, centrada en projectes de transformació social

Un total de 30 joves emprenedors de diferents països del Mediterrani intercanviaran experiències a Barcelona des d'avui i fins el 15 de març

Foto1
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha inaugurat aquest matí la primera edició de la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013. Ho ha fet acompanyat del director de l’Institut Europeu de la Mediterrània, Andreu Bassols i de la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, entre d’altres.
 
Els emprenedors de l’àmbit educatiu Borja Vilaseca i Carlos González han fet, posteriorment, la conferència inaugural, amb el títol “Joves i transformació social: el nou paradigma educatiu”.
 
Aquesta iniciativa reunirà a Barcelona durant tota aquesta setmana a un total de 30 joves de disset països i estats del Mediterrani, 10 dels quals són catalans, que lideren algun projecte d’emprenedoria social en benefici de la comunitat. En concret, la procedència d’aquests joves és, pel que fa a la riba sud, del Marroc, Sàhara Occidental, Algèria, Jordània, Tunísia, Líban, Egipte, Palestina, Israel, Líban i Síria; i els provinents de la riba nord, de França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre i Turquia, a més de Catalunya.
 
Aquests joves, d’entre 25 i 35 anys, han estat seleccionats d’entre 120 sol·licitants, i destaquen per liderar projectes innovadors i creatius. Les iniciatives comunitàries que duen a terme als seus països són de l’àmbit de la participació ciutadana, la comunicació, l’art i cultura, la salut, l’educació, el medi ambient i de caire empresarial.
 
Entre els projectes presentats, n’hi ha un de voluntariat per donar assistència mèdica a la població nòmada d’Algèria; un altre per conservar el patrimoni cultural bereber de la ciutat de Tiznit, al Marroc; una iniciativa per promoure espais verds d’accés públic a Beirut, al Líban; la creació d’un espai virtual de fotografies sobre activisme polític a Egipte; així com la dinamització d’una plataforma de cofinançament per fer xarxa entre el tercer sector i el sector privat a Itàlia.
 
La Trobada constarà d’una formació en emprenedoria social, un taller de tècniques creatives a través de teatre-fòrum, una activitat de cinema-fòrum, una taula rodona i visites a entitats catalanes i a projectes creatius i innovadors del nostre país, com ara La Guerrilla del Ganxet, Labcoop, Art i Joc, Taller d’idees i Cronopis.
 
L’objectiu és promoure entre els participants una actitud emprenedora com a eina de transformació social. Així mateix, es pretén apoderar els joves perquè siguin capaços de convertir-se en agents de canvi i millora de les seves condicions de vida i de la seva comunitat.
 
En aquest sentit, el programa permetrà als joves compartir les seves experiències i conèixer-ne de noves, interioritzar eines innovadores i adquirir habilitats metodològiques participatives per enfortir l’impacte dels seus projectes.
 
D’altra banda, la Trobada també vol ser una eina per facilitar el treball en xarxa entre les dues ribes mediterrànies. Així mateix, la Direcció General de Joventut portarà les conclusions que sorgeixin de l’encontre al Fòrum Euromediterrani 2013, organitzat per la Fundació Anna Lindh i que tindrà lloc el proper abril a Marsella.

1  

Imatges

Imatge de la inauguració

Imatge de la inauguració 478