S I M U L A C R E

Simulacre d'incendi i vessament de carburant d'una embarcació al Port Esportiu de Palamós (Baix Empordà)

query_builder   12 març 2013 14:13

event_note Nota de premsa

S I M U L A C R E

Simulacre d'incendi i vessament de carburant d'una embarcació al Port Esportiu de Palamós (Baix Empordà)

·        Protecció Civil de la Generalitat i el concessionari del Port han organitzat l’exercici, on s’ha simulat un incendi amb un petit  vessament de gasolina de l’embarcació
 
·        En l’exercici s’han activat el pla d’autoprotecció del Port i el pla d’emergències CAMCAT
                                                                               
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat aquest matí un simulacre d’emergència al Port Esportiu Marina de Palamós, en què s’ha simulat un incendi amb un petit vessament de gasolina de l’embarcació sense que hi hagi hagut persones afectades.
 
Amb aquest exercici s’han posat a prova tant el Pla d’autoprotecció del Port com el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines CAMCAT. El simulacre també ha servit per comprovar la comunicació i sistemes d’avís, la recepció dels serveis externs a la instal·lació, i la coordinació entre tots els mitjans que hi han actuat.
 
Un cop detectat l’incident, el Port ha donat avís al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, depenent de la Direcció General de Protecció Civil, i a la Policia Local.
 
Els primers en arribar al lloc de l’incendi han estat els propis treballadors del port, que han aïllat la barca de les altres embarcacions properes i han posat barreres de contenció, a l’espera dels efectius dels Bombers de la Generalitat, que han fet tasques d’extinció de l’incendi i per contenir el vessament.
 
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han fet el control dels accessos i han establert els perímetres de seguretat necessaris. També ha participat activament a l’exercici la unitat aquàtica dels Mossos d’Esquadra.
 
Finalment, el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha realitzat el control d’accessos a la bocana del port.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre, activant el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines CAMCAT.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, el Port Esportiu Marina i Guardia Civil del mar.
 
 
 
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE

1  

Imatges

Imatge de l'actuació durant el simulacre

Imatge de l'actuació durant el simulacre 227