El Departament d'Agricultura ha estat guardonat amb el premi Alfons Ortuño

Ha rebut el primer premi en l'àmbit de l'organització i els recursos humans

query_builder   12 març 2013 13:20

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura ha estat guardonat amb el premi Alfons Ortuño

Ha rebut el primer premi en l'àmbit de l'organització i els recursos humans

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha estat guardonat amb un dels premis Alfons Ortuño. Concretament, ha rebut el primer premi d’aquest guardó en l’àmbit de l’organització i els recursos humans pel projecte El gestor documental al Departament d’Agricultura.
 
Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya que ha permès disposar al Departament d’un repositori únic de documents electrònics, a més de disposar d’una eina que facilita la tramitació i la conservació de la documentació electrònica. La implantació del gestor documental ha implicat l’assoliment de diversos objectius:
 
·      Un augment de la simplificació documental
·      La implantació de la tramitació telemàtica
·      Una gestió més eficient dels expedients
·      L’afavoriment de la transparència administrativa
·      L’estandardització del model de gestió documental
 
Alguns dels elements innovadors del gestor documental han estat la incorporació de documentació des d’aplicacions corporatives de la Generalitat com ara el registre s@rcat o les plataformes GSiT i EACAT, la gestió compartida dels expedients des de diferents unitats i ubicacions físiques i la creació de la carpeta del ciutadà que permet complir la legislació vigent sobre el dret de la ciutadania a no presentar documentació que ja estigui en poder de l’Administració.
 
Els premis Alfons Ortuño han estat creats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer les actuacions d’innovació i Bones Pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes centrades en tres àmbits. D’una banda, l’organització i els recursos humans; d’altra banda, la gestió pressupostària, l’avaluació i la transparència, i finalment les polítiques sectorials i els serveis finalistes.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.