Protecció Civil de la Generalitat posa en prealerta l'Inuncat per pluges i onatge, i el Neucat per possibles nevades demà a l'interior de Tarragona i Catalunya Central

query_builder   12 març 2013 13:47

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat posa en prealerta l'Inuncat per pluges i onatge, i el Neucat per possibles nevades demà a l'interior de Tarragona i Catalunya Central

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el pla INUNCAT per la previsió de pluges aquesta tarda i demà que poden ser intenses a Girona i Osona, i per mal estat de la mar sobretot a partir de demà al migdia. A banda, també hi ha en prealerta el NEUCAT per possibles nevades demà a cotes relativament baixes de l’interior de Tarragona i Catalunya Central.
 
A partir del migdia d’avui, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de pluja que afectarà les comarques de Girona i la comarca d’Osona (Catalunya Central), i demà les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona.
 
Les precipitacions localment podran anar acompanyades de tempesta, calamarsa o calabruix, i el llindar que es pot superar és de 20 litres/m2 en 30 minuts.
 
De cara a demà dimecres al migdia, també hi haurà mar de fons del nord a les comarques de la Selva, Alt i Baix Empordà, amb onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa).
 
Per demà també hi ha en prealerta el NEUCAT per possibles nevades, de més de 5cm per sobre els 700 metres, a la Vall d’Aran, Alt Ribagorça i Pallars Sobirà (Alt Pirineu i Aran); Terra Alta (Terres de l’Ebre); Priorat, Baix Camp, Alt Camp i Conca de Barberà (Tarragona); Anoia i Bages (Catalunya Central) i Segarra (Lleida).
 
Durant el dimecres s’esperen nevades al vessant nord del Pirineu a totes les cotes, i a la resta del país la cota de neu baixarà fins els 600 metres al llarg del matí.
 
 
 
Barcelona, 12 de març de 2013