INDÚSTRIA

ACC1Ó col·labora en el projecte europeu BiophotonicsPlus per impulsar l'R+D en l'àmbit de la fotònica

query_builder   12 març 2013 18:41

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACC1Ó col·labora en el projecte europeu BiophotonicsPlus per impulsar l'R+D en l'àmbit de la fotònica

 
·        El Govern ha aprovat avui l’acord de consorci amb les sis entitats europees que participen al projecte, provinents de Dinamarca, Itàlia, Israel, Regne Unit, Bèlgica i Lituània.
 
·        BiophotonicsPlus té un pressupost total de 10,3 milions d’euros. ACC1Ó hi participa amb 750.000 euros finançats en un 33% per la Comissió Europea.
 
·        L’objectiu és finançar projectes d’R+D transnacionals de fotònica aplicada a les ciències de la vida i la salut.   
 
 
ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, participa com a soci en el projecte europeu BiophotonicsPlus del 7è Programa Marc de la Comissió Europea que té l’objectiu d’impulsar l’R+D en l’àmbit de la fotònica.
 
La Generalitat de Catalunya ha aprovat avui la signatura de l’acord de consorci entre l’agència amb la resta de membres europeus que gestionen el projecte, format per entitats públiques de Dinamarca, Itàlia, Israel, Regne Unit, Bèlgica i Lituània.
 
BiophotonicsPlus s’emmarca en el programa ERA-NET i té un pressupost total de 10,3 milions d’euros per finançar projectes de recerca en el camp de l’òptica i la fotònica aplicades a les ciències de la vida i de la salut, concretament als sectors següents: medicina, salut, farmacèutic, medi ambient, seguretat alimentària i de l’aigua, cosmètica i medicina veterinària.
 
L’acord permetrà a ACC1Ó participar en aquest projecte amb un pressupost de 400.000 euros, quantitat finançada en un 33% per la Comissió Europea. Aquest finançament es destinarà a la convocatòria 2013 que ACC1Ó publicarà per atendre les 8 propostes de projectes d’R+D amb participació catalana presentats a la primera fase internacional de BiophotonicsPlus, i que plegats representen una inversió potencial generada de 3,6 milions d’euros en actuacions d’R+D a Catalunya.
 
La biofotònica és una àrea de recerca multidisciplinar que utilitza tecnologies basades en la llum.  Aquest és un àmbit de relleu per a Catalunya i es preveu que tingui impacte tant en els agents que participen en la fase de desenvolupament de les tecnologies com en l’aplicació de les mateixes (empreses vinculades al sector de les tecnologies mèdiques, hospitals, etc.).