NOTA COMPLEMENTÀRIA SOBRE LA CONFERÈNCIA SECTORIAL D'AGRICULTURA I LA DE PESCA

El Ministeri d'Agricultura disminueix el suport a les vaques alletants

query_builder   12 març 2013 20:18

event_note Nota de premsa

NOTA COMPLEMENTÀRIA SOBRE LA CONFERÈNCIA SECTORIAL D'AGRICULTURA I LA DE PESCA

El Ministeri d'Agricultura disminueix el suport a les vaques alletants

 

  • D'altra banda, la Conferència sectorial de Pesca, a proposta del Departament d'Agricultura, va aprovar destinar 2.616.050,74 € per a la parada definitiva de 7 embarcacions d’arrossegament catalanes
 
En el repartiment de fons que es va fer a la Conferència sectorial d’ahir dia 11 hi ha una disminució del 70%  de l’ajut complementari a les vaques alletants.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va expressar la preocupació del Departanent perquè l'Estat hagi reduït significativament els ajuts a les vaques alletants assistir ahir a la Conferència Sectorial presidida pel ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, amb els consellers d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient de les diverses comunitats autònomes i en la qual es va tractar sobre la territorialització dels fons agrícoles i ramaders.
 
Un dels fons que es va territorialitzar és el corresponent  a l’ajut complementari a les vaques alletants, que ha rebut una disminució de quasi el 70% respecte a campanyes anteriors.
 
Les explotacions ramaderes que es troben en zona objectiu 1 reben un ajut directe complementari per a les vaques alletants amb fons comunitari (fons FEAGA). Aquest ajut complementari a les vaques alletants amb fons MAGRAMA té l’objectiu de compensar als ramaders de vaques alletants de CCAA que no són zona objectiu 1. Així, per tal d’evitar tractes desiguals i discriminatòries entre els ramaders de vaques alletants de les diferents CCAA, MAGRAMA i CCAA van acordar establir aquest ajut amb fons Ministeri pels ramaders de la resta de CCAA. La distribució de fons es fa en funció dels drets de vaques alletants de cada CCAA, amb un import de 22’46 €/ha, de tal manera que els fons redistribuïts a Catalunya fins la campanya passada ha estat superior als de 1.1 milions d’euros.
 
Però aquest any, aquesta partida rep una retallada considerable, de tal manera que en lloc d’1.131.541 euros que pertocarien a Catalunya, l’import proposat és de 373.000 euros, rebaixant, per tant, una retallada de quasi el 70% i disminuint l’import unitari a 7’19 euros per vaca alletant.
 
 
El conseller Josep Maria Pelegrí va traslladar la preocupació del Departament i del sector ramader en relació amb els temes de sanitat animal i la necessitat de mantenir les polítiques de vigilància i control davant el fet que la sanitat animal constitueix avui un passaport necessari i imprescindible per al manteniment de la cabana animal de Catalunya  en els seus diferents subsectors i per garantir la seva presència en els mercats exteriors. “ El bon estat de la salut animal de Catalunya es la garantia per a l'exportació i des de Catalunya seguirem vetllant per la qualitat de la nostra cabana” va remarcar el conseller..
 
 
Ajuts al sector pesquer: Es destinen 2.616.050,74 € per a la parada definitiva de 7 embarcacions d’arrossegament catalanes
 
D’altra banda, i en clau positiva, la Conferència Sectorial de Pesca, celebrada a Madrid ahir ha aprovat a proposta del Dept. d’Agricultura els ajuts a la paralització definitiva de 7 embarcacions d’arrossegament catalanes (5 del port de Palamós, 1 de Blanes i 1 del Port de la Selva).
 
Aquest ajuts, que ascendiran a 2.616.050,74€, seran cofinançants al 50% per la Direcció General d’Ordenació Pesquera de la Secretaria General de Pesca i al 50% a càrrec del Fons Europeu de la Pesca.
 
Els desballestaments es realitzen en compliment als objectius fixats al Pla de Gestió del Mediterrani, i permetran reduir l’esforç pesquer d’aquesta modalitat