El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu entra en funcionament el proper 18 de març

query_builder   13 març 2013 10:05

event_note Nota de premsa

El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu entra en funcionament el proper 18 de març

 
El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu és un equipament multiservei que donarà una resposta integral en atenció primària, atenció urgent de mitja i baixa complexitat, salut mental i hospitalització sociosanitària
 
El Centre de Salut és fruit del conveni entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona per a la millora de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona
 
El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu començarà la seva activitat el proper dilluns, 18 de març. Es tracta d’un equipament de 19.035 m2 que concentra diferents tipologies de serveis en un sol edifici. La concentració de serveis propicia una millor relació, coordinació i integració dels professionals que hi treballen; i alhora ofereix a la població una estructura sòlida de serveis sanitaris.
El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu esdevindrà un equipament estratègic, innovador i de referència per al districte de Sant Andreu, ja que posarà a l’abast de la població una àmplia oferta de serveis que inclourà atenció a les urgències de mitja i baixa complexitat i atenció continuada, atenció primària de salut, atenció a la salut mental i hospitalització sociosanitària intermèdia.
 
La posada en funcionament del Centre de Salut es farà de manera progressiva. El dia 18 de març inicien el funcionament els serveis següents:
 
  • Nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Casernes de Sant Andreu, amb una superfície de 505 m2, obrirà 24 hores al dia tots els dies de l’any. El CUAP, que es configura com a centre de referència per a més de 140.000 habitants, dóna suport als equips d’atenció primària en les demandes urgents, incrementa la resolució i la cartera de serveis, i és una alternativa al servei d’urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron. 
  • Trasllat del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) Sant Andreu, actualment ubicat en un mòdul dins el recinte de Can Fabra. Té una superfície de 567 m2 i dóna cobertura a 20.000 habitants fins als 18 anys. 
  • Trasllat del Centre de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu, fins ara ubicat a l’edifici del Parc de la Pegaso. Té una superfície de 973 m2 i una població de referència de 121.714 habitants de 18 anys i més. 
  • Trasllat del Centre de Dia de Salut Mental d’Adults de Sant Andreu, actualment ubicat al carrer Francesc Tàrrega. La superfície és de 361m2 i té una població de referència de 121.714 habitants de 18 anys i més. 
 
Posteriorment, entraran en funcionament el centre d’atenció primària i l’hospitalització sociosanitària intermèdia.
 
El dia 16 de març, de 10 a 13 hores, s’ha organitzat una jornada de portes obertes perquè la població pugui conèixer directament el nou centre.
 
El Centre de Salut Isabel Roig - Casernes de Sant Andreu és fruit del conveni signat entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, en l’àmbit del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat. Gràcies a aquest conveni una part de les antigues Casernes de Sant Andreu esdevenen un espai sanitari que vol donar resposta a les necessitats del veïns i veïnes de Sant Andreu. La posada en funcionament d’aquest Centre de Salut és una clara aposta del Departament de Salut per la millora de l’accessibilitat, l’ordenació de serveis i la qualitat de l’atenció sanitària.