Inauguració Saló 2013

Ensenyament potencia l'FP amb cinc noves titulacions i la modalitat dual al Saló de l'Ensenyament

query_builder   13 març 2013 13:49

event_note Nota de premsa

Ensenyament potencia l'FP amb cinc noves titulacions i la modalitat dual al Saló de l'Ensenyament

 
  • Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, que ha inaugurat el certamen aquest matí

 

  • El Departament d’Ensenyament presenta l’oferta per al proper curs dels estudis d’FP, batxillerat, escoles oficials d’idiomes (EOI), Institut Obert de Catalunya (IOC), centres de formació de persones adultes, PQPI, ensenyaments artístics i ensenyaments esportius
 
  • També destaca en l’estand del Departament d'Ensenyament l’espai d’atenció al professorat
 
  • Enguany s’amplia l’espai web d’orientació acadèmico-professional

 

Inauguració Saló 2013
“Les novetats més importants en aquesta edició del Saló de l’Ensenyament són en l’FP, que incorpora cinc titulacions noves i s’està fent un esforç molt important en la modalitat dual”. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Joan Mateo, als mitjans de comunicació durant la inauguració del certamen aquest matí, que ha dut a terme conjuntament amb el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.
 
El Departament d’Ensenyament participa un any més en el Saló de l’Ensenyament, on ofereix als visitants informació sobre el contingut dels ensenyaments postobligatoris: formació professional, batxillerat, escoles oficials d’idiomes, Institut Obert de Catalunya, centres de formació de persones adultes, PQPI, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments artístics superiors i ensenyaments esportius. Segons el secretari de Polítiques Educatives, és  “molt important per als alumnes visitar el Saló perquè podran visualitzar l’oferta en l’àmbit postobligatori i també en l’universitari”.
 
L’objectiu del Departament d'Ensenyament és oferir orientació personalitzada als alumnes que volen triar entre els diferents estudis postobligatoris. Tal com ha explicat Joan Mateo, “el Saló és un context d’oportunitats perquè alumnes d’educació secundària i d’ensenyaments postobligatoris trobin tota la informació que necessitin per orientar el seu futur”. Ha afegit que, per aquest motiu, “hem instal·lat dotze cabines amb prop de 300 orientadors que van donant informació als alumnes de quins estudis superiors o postobligatoris poden estudiar”.
 
Cinc noves titulacions d’FP
 
Els visitants del Saló podran trobar a l’estand del Departament tota la informació dels 136 cicles formatius de grau mitjà i superior que es poden cursar a Catalunya. De cara al curs vinent, el Departament presenta cinc noves titulacions:
-          Cicle formatiu de grau superior de màrqueting i publicitat
-          Cicle formatiu de grau mitjà de vídeo discjòquei i so
-          Cicle formatiu de grau superior de caracterització i maquillatge professional
-          Cicle formatiu de grau mitjà d’excavacions i sondatges
-          Cicle formatiu de grau mitjà prevenció, extinció d’incendis i salvaments (títol propi de la Generalitat)
 
Impuls de la formació professional dual
 
L’estand del Departament d'Ensenyament donarà informació als visitants sobre l’oferta de formació professional dual, que aquest curs s’ha posat en marxa. L’FP dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva i formativa en una empresa relacionada amb els estudis que està cursant. L’impuls que el Departament d’Ensenyament atorga a la formació professional dual té per objecte apropar l’escola i l’empresa, incrementar la competitivitat i donar resposta a les necessitats del model productiu del país.
 
Durant el curs 2012-2013, un total 548 alumnes d’arreu del país cursen la FP dual. Amb la participació d’empreses formadores, de característiques diverses, s’ofereixen 17 titulacions diferents –de les famílies professionals agrària, tèxtil, hoteleria i turisme o química, entre d’altres.
 
Aposta per l’orientació
 
L’orientació dels visitants és una de les prioritats del Departament d’Ensenyament per a aquesta edició del Saló. Per això, s’ha ampliat i actualitzat l’espai “Orientació” dins el portal web Estudiar a Catalunya, on s’ofereixen eines d’autoconeixement, i d’orientació acadèmica i professional. L’objectiu de l’espai és ajudar els alumnes a definir el seu itinerari formatiu.
 
L’estand del Departament d’Ensenyament també disposarà d’un espai d’atenció al professorat que fa tasques d’orientació als estudiants. D’aquesta manera, es vol ajudar al professorat a resoldre els seus dubtes per tal de millorar la seva tasca.
 
L’estand també disposarà dels punts d’atenció habituals: taulell central d’informació, despatxos d’atenció individualitzada per a alumnat i famílies atesos per professionals amb experiència en l’orientació i una àrea d’autoconsulta amb ordinadors per accedir al web del Departament.
 
Al sector dels ensenyaments superiors s’informarà dels estudis superiors de disseny, restauració i conservació de béns culturals, música, dansa i art dramàtic.
 
El Consorci d’Educació de Barcelona també informarà de l’oferta no universitària a la ciutat de Barcelona.
 
 
13 de març de 2013

1  

Imatges

Inauguració Saló 2013

Inauguració Saló 2013 3946