Nou Pla de Recuperació del sector oví i cabrum

query_builder   13 març 2013 12:58

event_note Nota de premsa

Nou Pla de Recuperació del sector oví i cabrum

 
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, va presidir ahir, a la seu del DAAM a Barcelona, la Taula Sectorial Agrària de l’Oví i el Cabrum, que es va convocar per tal de presentar la proposta definitiva del Pla de Recuperació del sector oví/cabrum de Catalunya.
 
En primer lloc es va fer una detallada exposició dels blocs temàtics de l’esmentat Pla, així com de les actuacions que s’han prioritzat en cadascun d’ells, tasca de la qual Miquel Molins en va destacar el treball i participació del DAAM i els representants de les entitats del sector oví i cabrum, durant bona part del 2012 i fins ara, en el marc dels grups de treball creats a tal efecte.
 
Aquestes accions queden contingudes, finalment, en els àmbits d’actuació de la professionalització i dignificació del sector, la comercialització, el medi natural i la biodiversitat, la producció i la sanitat animal, els ajuts sectorials, i la simplificació administrativa.
 
En l’elaboració del Pla, hi ha participat per part del DAAM les direccions generals d’Agricultura i Ramaderia, Desenvolupament Rural, Medi Natural i Biodiversitat, i Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, així com el Gabinet Tècnic. Els representants d’aquestes unitats presents en la reunió d’ahir van exposar les accions previstes a desenvolupar dins del Pla, en l’àmbit de les respectives competències.
 
Posteriorment, es va encetar un debat en què els assistents van opinar sobre algunes de les actuacions prioritàries, debat del que en va destacar els parers sobre la formació especialitzada per al sector, la promoció del consum i la millora dels canals de comercialització i de la traçabilitat, l’habilitació d’instruments que facilitin la comercialització, com són els escorxadors mòbils, la creació d’un observatori del secor oví i cabrum o els ajuts que preveu la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2014-2020.
 
Així, es va emplaçar el sector a aprofundir-les i desenvolupar-les a través dels grups específics de treball que preveu el propi pla i que es realitzaran de manera periòdica durant aquest 2013. En aquest sentit, Molins va recordar que la tasca a iniciar ara amb el desenvolupament de les actuacions ha de ser una tasca compartida, en què la implicació i participació del propi sector sigui la base del consens i una constant per a garantir-ne l’èxit i fer del pla un instrument veritablement útil per al sector, a la qual cosa hi va convidar tothom.
 
Finalment, el director general es va congratular i va agrair els presents i totes les entitats que han participat en l’elaboració del Pla, i va anunciar que el Conseller en vol fer la presentació oficial ben properament.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.