Protecció Civil de la Generalitat: Finalitza l'episodi de pluges i nevades per donar pas al de mal estat de la mar i forts vents

query_builder   13 març 2013 19:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Finalitza l'episodi de pluges i nevades per donar pas al de mal estat de la mar i forts vents

  • Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla NEUCAT davant la millora de la previsió meteorològica i per l’absència d’incidències
  • S’activa l’alerta del pla INUNCAT per la previsió de l’estat de la mar amb onades superiors als 4 metres a l’Empordà
  • S’activa, també, en fase d’alerta el pla PROCICAT per forts vents al terç nord i sud del país
  • Durant l’activació de l’alerta del NEUCAT, els serveis municipals d’emergència i el Centre d’Emergències de Catalunya han fet seguiment de les possibles incidències fins a la finalització de l’avís de perill per nevades a l’Àrea Metropolitana
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb la millora de les darreres previsions meteorològiques i un cop ha finalitzat l’avís de perill del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El pla queda en situació de prealerta per la previsió de nevades que podrien deixar gruixos superiors als 5 cm en cotes superiors als 600 metres a l’Alt Pirineu  fins demà.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, a hores d’ara, hi ha les següents afectacions per neu: la BV-4024 està tallada entre Bagà i Coll de Pal. A més, es necessiten cadenes per circular per la C-28, a l’altura del Port de la Bonaigua, la C-142b per accedir al Pla de Beret i per la L-500 i la L-501 a l’altura de Vall de Boí.
 
Activació de l’alerta del Pla PROCICAT per forts vents 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha pujat a fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per forts vents al terç nord i al sud del país.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es confirma l’episodi de vent de component nord que està entrant en aquests moments pel nord i que afecta també la zona sud del país amb possibilitat de superació de ratxes de 90 km/h. Es confirma la previsió i l’augment d’intensitat per demà al Pirineu al llarg del matí i l’extensió del fenomen a les comarques de Ponent i sud del territori.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells d'autoprotecció en cas de fortes ventades)
 
Activació de l’alerta del Pla INUNCAT per estat de la mar
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, ha pujat a fase d’ALERTA el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, per mal estat de la mar a l’Empordà. La comarca de la Selva, amb menor grau de probabilitat, també es podria veure afectada. L’episodi es podria allargar fins divendres amb onades superiors als 4 metres (mar brava).
 
D’altra banda el SMC ha donat per finalitzat l’episodi d’intensitat per pluja, tot i que pel que fa als desembassaments encara hi ha dades significatives a les següents ubicacions, que en general van a la baixa respecte a les d’ahir:
 
  • Riba-roja: 200 m3/s
  • Flix: 600 m3/s
  • Mequinensa: 900 m3/s
  • Torrassa: 9 m3/s
  • Riudecanyes: 2 m3/s
  • El Pantà de Foix continua sobreeixint.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'inundacions).