govern

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya forma per primera vegada els càrrecs electes municipals sobre seguretat pública de Catalunya

query_builder   25 març 2013 08:00

event_note Nota de premsa

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya forma per primera vegada els càrrecs electes municipals sobre seguretat pública de Catalunya

·         S’han organitzat diverses sessions formatives amb l’objectiu de garantir una bona preparació dels càrrecs locals i assolir així una millor coordinació i col·laboració en l’àmbit de la seguretat i les emergències
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ofereix per primera vegada formació als càrrecs electes municipals sobre seguretat i emergències amb l’objectiu de garantir una bona preparació i una millor col·laboració en aquest àmbit. La mesura s’emmarca en el Pla de Govern 2011-2014, que situa com a objectiu prioritari assolir una acció efectiva i coordinada de tots els cossos de seguretat, emergències, sanitat i protecció civil arreu del territori.
 
Les jornades formatives als càrrecs electes locals són fruit d’un conveni entre el Departament d’Interior, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Ofereixen una aproximació generalista sobre el sistema de seguretat pública de Catalunya i sobre l’aplicació de la normativa de seguretat. També permeten conèixer les polítiques i les unitats del Departament d’Interior que donen resposta i suport als ens locals.
 
Les jornades formatives, que finalitzen el proper mes d’abril, es duen a terme a la seu de l’ISPC, responsable de la gestió acadèmica, el desenvolupament didàctic, la selecció del professorat i l’organització de cadascuna de les sessions.
 
 
Les jornades
 
·         Seguretat pública a Catalunya. Normativa d’aplicació
Objectiu: Reflexionar sobre el concepte de seguretat en una societat democràtica amb els diferents actors implicats i analitzar de forma pràctica la normativa bàsica que afecta la seguretat i les emergències
 
·         Planificació de la Seguretat Pública
Objectiu: Conèixer la planificació de la seguretat pública existent a Catalunya, aprofundint en cadascun dels seus àmbits, així com conèixer el sistema de la Protecció Civil a Catalunya, els seus Plans d’emergència i la funció dels Ens Locals.
 
·         Àmbit d’actuació dels cossos de seguretat i emergències
Objectiu: Conèixer els àmbits d’actuació dels diferents cossos de policia de Catalunya, analitzar experiències de col·laboració i coordinació que es duen a terme en el territori català. La organització i funció del Cos de Bombers de la Generalitat, així com la seva carta de serveis.
 
·         Gestió integral de les emergències
Objectiu: Conèixer la gestió i la coordinació dels diferents àmbits d’actuació de l’emergència i també la funció operativa de les administracions locals. Identificar les eines de protecció civil pel suport en emergència a les administracions locals, els sistemes de localització i les diferents funcions de les Sales de Bombers.
 
·         Solucions administratives als reptes de la seguretat
Objectiu: Difondre les polítiques i unitats del Departament d’Interior que donen resposta i suport als ajuntaments i policies locals de Catalunya, i conèixer els projectes de futur.
 
 
Per a més informació: Seguretat al Pla de Govern