El conseller Homs durant l'entrevista a La Xarxa

Homs: seria un "espectacle lamentable" convocar una cimera i que acabés com "el rosari de l'Aurora"

query_builder   15 març 2013 12:08

event_note Nota de premsa

Homs: seria un "espectacle lamentable" convocar una cimera i que acabés com "el rosari de l'Aurora"

El conseller Homs durant l'entrevista a La Xarxa
  • El conseller també ha assegurat que la interlocució amb els agents socials i entitats és “permanent”
 
  • Sobre la resolució del dret a decidir aprovada pel Parlament, el portaveu ha garantit que el Govern “no baixarà la bandera del diàleg ni la de la democràcia, ni se la deixarà abaixar”
 
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que el Govern “no es pot permetre el luxe de convocar una cimera que acabi com el rosari de l’Aurora” ja que seria un “espectacle lamentable si es produís”. D’aquesta manera s’ha referit Homs en una entrevista al programa Notícies en xarxa de La Xarxa, a la cimera social i econòmica que havia de celebrar-se aquest dissabte.
 
El portaveu del Govern ha lamentat l’actitud del PSC i ICV i ha assegurat que les propostes dels socialistes que representarien gastar 6.000 milions d’euros més són “el món al revés”. “No es pot fer política d’aquesta manera tant frívola”, ha reblat. El conseller també ha explicat que “n’hi havia uns que venien a la cimera amb un moviment convocat a fora al carrer” i a “rebentar-la”. “Està clar que si les actituds són aquestes no ens en sortirem”, ha conclòs.
 
El conseller també ha assegurat que el Govern continua “assumint la responsabilitat de prendre les decisions, de fer-ho d’acord tant com pugui amb els agents socials i entitats”, ha recordat que “aquesta interlocució hi és i és permanent” i ha explicat que “anirem fent camí”.
 
Pel que fa a les properes mesures d’austeritat que s’aplicaran als treballadors públics, Homs ha reconegut que “el context és tan aspre que qualsevol decisió és difícil de prendre” i ha dit que “el coratge que s’ha de tenir és la capacitat de discernir quina de les solucions és la menys dolenta” i de fer front a “decisions que són no simpàtiques”.
 
Homs també ha respost al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s’ha posicionat sobre la resolució del dret a decidir aprovada aquesta setmana pel Parlament. El conseller s’ha mostrat ferm amb què el Govern “no baixarà la bandera del diàleg ni la de la democràcia, ni se la deixarà abaixar”. Ha assegurat que cal “estar en condicions d’acreditar que hem fet tot el que estava a l’abast i per obrir el diàleg i exercir en essència el que és democràcia en estat pur” que és “consultar al poble sobre el seu futur”.
 
El conseller ha recordat que Catalunya en el passat “ha aguantat coses pitjors que l’actual” i ha apel·lat a la “capacitat col·lectiva que tinguem de reacció” que dependrà “només dels catalans i catalanes”. Ha lamentat que a vegades la “fortalesa de Catalunya es veu debilitada per posicions de dins el país”, però s’ha mostrat convençut que “ens en sortiren d’aquesta situació si hi ha una majoria sòlida disposada a prendre un camí nou al darrera” i ha dit que creia que hi era i que això “s’ha demostrat”.