La directiva del European Youth Forum es reuneix a Barcelona

query_builder   15 març 2013 13:51

event_note Nota de premsa

La directiva del European Youth Forum es reuneix a Barcelona


Les polítiques d’ocupació i educació seran el tema central d’aquesta trobada de l’òrgan que representa a 60 organitzacions i a 33 federacions juvenils d’arreu d’Europa
 
Paral·lelament, avui té lloc la cloenda de la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013 amb una crida a fomentar l’emprenedoria social entre els joves
 
El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General de Joventut, dóna suport a la trobada de la directiva del European Youth Forum (EYF), que aquest cap de setmana es reunirà a la seu del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) per analitzar les polítiques de foment de l’ocupació juvenil a Europa, a banda d’altres qüestions d’actualitat, com el pressupost de la UE, les polítiques educatives, el foment de la participació juvenil i les eleccions del 2014 al Parlament Europeu.
 
Per altra banda, el director general de Joventut, Toni Reig, i el president de l’EYF, Peter Matjasic, clouran a les 18.00 hores d’aquesta tarda la Trobada Euromediterrània de Joventut 2013. Aquest esdeveniment, organitzat pel Departament de Benestar Social i Família, ha reunit durant una setmana a Barcelona a un total de 30 joves de disset països i estats del Mediterrani, que lideren algun projecte d’emprenedoria social en benefici de la comunitat.
 
Aquests joves, d’entre 25 i 35 anys, destaquen per liderar projectes innovadors i creatius. Les iniciatives comunitàries que duen a terme als seus països són de l’àmbit de la participació ciutadana, la comunicació, l’art i cultura, la salut, l’educació, el medi ambient i de caire empresarial.
 
L’objectiu ha estat promoure entre els participants una actitud emprenedora com a eina de transformació social. En aquest sentit, el programa ha permès als joves compartir les seves experiències i conèixer-ne de noves, interioritzar eines innovadores i adquirir habilitats metodològiques participatives per enfortir l’impacte dels seus projectes.
 
D’altra banda, la Trobada també ha esdevingut una eina per facilitar el treball en xarxa entre les dues ribes mediterrànies. Així mateix, la Direcció General de Joventut portarà les conclusions que han sorgit de l’encontre al Fòrum Euromediterrani 2013, organitzat per la Fundació Anna Lindh i que tindrà lloc el proper abril a Marsella.
 
Prèvia a la cloenda, Reig i Matjasic han mantingut una reunió per abordar les diferents qüestions d’actualitat sobre l’estat de la joventut a Catalunya. El recent reelegit president de l’EYF s’ha mostrat interessat en la dimensió internacional del Pla Nacional de la Joventut de Catalunya, amb vigència fins el 2020, i també ha agraït el suport del Departament de Benestar Social i Família al CNJC i a l’associacionisme juvenil com a estratègia per apoderar els joves.
 
Així mateix, Peter Matjasic mantindrà aquest vespre una trobada amb el secretariat del CNJC. Aquest òrgan és, juntament amb Flandes i Valònia, l’únic consell de joventut d’una nació sense estat d’Europa que està representada a l’assemblea general de l’EYF com a membre de ple dret.
 
L’EYF representa a un total de 60 organitzacions juvenils internacionals i a 33 federacions juvenils, entre consells de joventut, agrupaments escoltes, associacions d’estudiants o joventuts polítiques i sindicals, donant veu, així, a milions de joves europeus.
 
Amb aquesta representativitat, l’EYF és un referent per part dels diferents organismes de la Unió Europea i de les Nacions Unides a l’hora de fer directives i propostes en matèria de joventut. Un exemple recent d’aquesta influència és la recomanació que la Comissió Europea ha fet aquest març perquè els estats membres de la UE adoptin mesures per garantir que els joves de menys de 25 anys rebin una oferta de feina de qualitat, educació contínua, formació d’aprenents o unes pràctiques en un termini de quatre mesos després d’acabar els estudis o quedar desocupats.