El conseller Gordó clou l'acte de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, a Tortosa

query_builder   15 març 2013 21:47

event_note Nota de premsa

El conseller Gordó clou l'acte de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, a Tortosa

 
El titular de Justícia ha afirmat que el Govern català mantindrà el recurs d’inconstitucionalitat contra les taxes judicials espanyoles i ha asseverat que l’Executiu es mantindrà ferm en la defensa del model de col·legis professionals de Catalunya
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha defensat aquest vespre, durant el seu discurs en el marc de la celebració de Sant Raimon de Penyafort a Tortosa, que el Govern hagi interposat i mantingui el recurs d’inconstitucionalitat a la Llei de taxes judicials de l’Estat perquè “vulneren el dret a la tutela judicial efectiva”. En aquest sentit, Gordó ha recordat que, a més a més, aquestes taxes envaeixen competències de la Generalitat.
 
En una altra direcció, el titular de Justícia ha reiterat que “no permetrem que l’esborrany del Projecte de llei de serveis professionals tiri endavant”, en una defensa aferrissada de les competències de la Generalitat i de la feina dels col·legis professionals en el si de la societat catalana.
 
En el decurs del seu parlament, el conseller de Justícia ha fet especial esment de la figura de Sant Raimon de Penyafort, referent dels juristes catalans. Germà Gordó ha remarcat que el patró dels advocats “ens enllaça molt directament amb l’època més gloriosa dels nostres primers segles com a nació”.
 
El titular de Justícia ha assenyalat que “som a Tortosa, on el rei Jaume I va celebrar Corts el 1225”, tot destacant que “al segle XIII Catalunya tenia també les seves constitucions, el seu dret constitucional i públic”. I, alhora, ha posat en relleu també la “tasca compilatòria, integradora, codificadora” de Penyafort, que -ha dit- coneixia de prop el dret constitucional i públic de la Catalunya del segle XIII, del qual -ha recordat- “prové el nostre autogovern”.
 
En la seva intervenció durant l’homenatge als col·legiats que compleixen 25 anys de professió, Germà Gordó ha demanat “responsabilitat amb els nostres conciutadans i amb les generacions futures, i cal que fem servir la legalitat i la legitimitat amb sentit constructiu”. I, alhora, ha fet una crida als nous advocats togats i als més joves professionals a incorporar en l’exercici de la seva professió, i més enllà dels límits legals, els límits morals, que ha definit com a “molt necessaris” a dia d’avui.
 
Al llarg de l’acte de celebració al Col·legi d’Advocats de Tortosa amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, s’ha lliurat el Premi Joan Martí i Miralles, que enguany ha recaigut en l’advocat Valentín Faura. Així mateix, l’exconsellera de Justícia i també d’Interior, Montserrat Tura, ha estat distingida com a col·legiada d’honor.
 
L’acte ha comptat amb la presidència del degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canicio, que ha informat de la concessió del Premi a la Solidaritat de l’any 2012, atorgat a la Lliga contra el càncer de les Terres de l’Ebre i recollit pel seu president, Francesc Vallespí.
 
Hi han assistit també l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández; el fiscal en cap de l’Audiència de Tarragona, Xavier Jou, i el president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, Pedro Yúfera, entre altres personalitats del món de la justícia i del dret.