govern

El president de la Generalitat rep els impulsors del Pacte per la Indústria a Catalunya

query_builder   19 març 2013 21:23

event_note Nota de premsa

El president de la Generalitat rep els impulsors del Pacte per la Indústria a Catalunya

  • El portaveu Homs ha afirmat que el Govern comparteix “el compromís inequívoc amb el model industrial català” que vol promoure aquest pacte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquesta tarda una delegació de la plataforma que impulsa el Pacte per la Indústria a Catalunya. El Pacte, subscrit per sindicats, patronals, universitats i col·legis professionals, busca recuperar espais de concertació i diàleg entorn de la indústria. I és que, per l’Executiu català, la cohesió entre els agents implicats és la via més factible per revertir la situació de destrucció d’ocupació i de disminució de l’activitat econòmica.
 
La reunió ha estat a porta tancada, però, en acabar, el president de la plataforma Pacte per la Indústria, Joan Trullén, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, han atès els mitjans per explicar com ha anat la trobada. Homs ha destacat que la Generalitat comparteix “el compromís inequívoc amb el model industrial català” que vol promoure aquest Pacte. En aquest sentit, el portaveu del Govern ha valorat “positivament” la voluntat de “diàleg per trobar resultats” . A més, Homs ha agraït la implicació de la societat civil i els agents socials.
 
Francesc Homs ha subratllat que el compromís amb el diàleg no és un ideari sinó una ''praxi'' assumida en l'actuació de l'Executiu. Homs ha afegit que el diàleg s'ha de buscar amb ''vocació de trobar resultats'' i ha afirmat que la indústria ''apunta maneres'' d'obtenir un bon resultat.
 
La voluntat d’aquest acord és restablir la confiança en la indústria catalana perquè aquesta tingui un paper central en la sortida de la crisi. La plataforma s’ha compromès a redactar un document durant els pròxims dos mesos sobre les estratègies de política industrial que consideri necessàries per Catalunya, que girarà al voltant de 10 àmbits: finançament; energia; cooperació; clústers i internacionalització; investigació; desenvolupament i innovació; formació; infraestructures per la indústria; horitzó Europa 2020; i perímetre i definició de la indústria. I és que ara mateix aquest document està en una fase inicial d’elaboració. De fet, aquest document vol ser la base “d’un nou model industrial altament competitiu”. El document es presentarà al Palau de la Generalitat i després es discutirÀ en el marc de l’Acord Estratègic.
 
El portaveu ha avançat que al Pacte per la Indústria hi entrarà també la simplificació de la burocràcia i que això es veurà en una “segona onada de lleis òmnibus”. El portaveu ha explicat que aquest seria un exemple d'actuació de Govern que, sense un cost econòmic específic, pot ajudar al desplegament de l'empresa industrial.
 
La Delegació que ha visitat el Palau de la Generalitat aquest 19 de març la integraven el president del Pacte per la Indústria, Joan Trullén; Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona; Antoni Giró, rector de la UPC; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; Josep M. Álvarez, secretari general de la UGT; el secretari de l’Associació Sindicat CCOO, José Cachinero; Camil Ros, Secretari de l’Associació Sindical UGT; Salvador Clarós, del Departament de Política Sectorial de CCOO de Catalunya; el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé; Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia; Antoni Maria Grau, director d’Indústria; Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional; Josep González, president de PIMEC; el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete; el director de Polítiques Socials PIMEC, Moisès Bonal; el degà del Col·legi d’Economistes, Joan B. Casas, i el degà del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, Joan Ribó. Tots ells han fet arribar a el president Artur Mas i al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el projecte del Pacte per la Indústria a Catalunya.