gover

El conseller de Salut inaugura el CAP Bages de Manresa

query_builder   20 març 2013 17:49

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut inaugura el CAP Bages de Manresa

 
Les obres d’ampliació del centre han costat 11,5 milions d’euros
 
El CAP Bages dóna cobertura a una població total de 22.555 habitants
Visita del conseller de Salut a Manresa
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat el Centre d’Atenció Primària (CAP) Bages a Manresa. L’acte ha consistit en una visita a les noves instal·lacions, el descobriment d’una placa commemorativa i ha acabat amb uns parlaments. Les obres d’ampliació i remodelació del CAP van començar l’any 2008 amb un pressupost d’11,5 milions d’euros (10,2 milions de l’obra i 1,3 milions d’equipaments).
 
El CAP Bages és un edifici de cinc plantes, i donarà servei a l’àrea bàsica de salut Manresa 2, i dóna cobertura bàsica a una població de 22.555 habitants. El CAP està situat en un edifici emblemàtic de la ciutat i va entrar en funcionament el 15 de març de 1970. Va ser el primer centre d’especialitats per a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. Fins als anys vuitanta, el CAP Bages incloïa tots els serveis d’atenció primària de la ciutat de Manresa (actualment Manresa disposa de quatre centres d’atenció primària).
 
A més, manté l’activitat de suport a l’atenció especialitzada hospitalària del Bages, l’atenció a la salut sexual i reproductiva, i altres serveis de suport a l’atenció primària com el PADES, serveis de radiologia, la unitat d’atenció al viatger o el punt d’atenció continuada.
 
En l’acte d’inauguració del CAP també han participat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Mateu; el director gerent de l’ICS, Joaquim Casanovas, i el gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Oriol Morera, entre d’altres.
 
Amb la inauguració del CAP Bages el conseller de Salut ha finalitzat una visita a la comarca del Bages que ha començat aquest matí a l’Ajuntament de Castellgalí i ha continuat amb una visita al consultori local de la població i al Grup Lasem. Posteriorment, el conseller s’ha traslladat a Sallent on ha visitat l’Ajuntament i les instal·lacions de l’empresa PROMEBA.