El 4 d'abril, amb la participació de personalitats del món educatiu i literari

Jornada dedicada a l'escriptor i pedagog Joan Triadú al Palau Robert

query_builder   21 març 2013 12:04

event_note Nota de premsa

El 4 d'abril, amb la participació de personalitats del món educatiu i literari

Jornada dedicada a l'escriptor i pedagog Joan Triadú al Palau Robert

El Palau Robert acollirà la Jornada “Llegir com viure. Joan Triadú” en què personalitats del món educatiu i literari analitzaran la figura de Triadú com a pedagog, crític literari i activista cultural. L’acte se celebrarà el 4 d’abril, entre les 18 i les 21 hores,  a la Sala d’Actes de les Cotxeres.
Palau Robert
Agustí Pons, periodista, escriptor i autor de la biografia “Joan Triadú, l’impuls obstinat” (1994), serà l’encarregat d’inaugurar la Jornada, que coincideix amb l’exposició itinerant “Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú”. 1921-2010”, que es pot visitar fins al 28 d’abril.
L’acte es desenvoluparà en tres converses. La primera se centrarà en el vessant d’escriptor, poeta i crític de Triadú, amb la participació de Jaume Subirana, Carles Duarte i David Castillo. El segon col·loqui tractarà el tema de l’ensenyament i el protagonitzaran Sara Blasi, Ricard Torrents i Francesc Torralba. Com a cloenda, Joaquim Arenas, acompanyat dels comissaris de l’exposició, Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern, debatran al voltant de l’activisme de Triadú i Òmnium Cultural.
També assistirà a l’acte el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.
Homenatge itinerant
El recorregut de l’exposició, concebuda com un homenatge a Joan Triadú,  ha començat  al Palau Robert de Barcelona i després es podrà visitar a la Biblioteca Joan Triadú (Vic); Casa de Cultura (Sant Cugat del Vallès); Museu de Granollers (Granollers), i Museu de la Vida Rural (l’Espluga de Francolí). En acabar el recorregut, la mostra tindrà una seu permanent a la Biblioteca Terra Baixa. Edifici de l’Energia (Ribes de Freser).
La mostra, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Flos i Calcat, aporta molta informació sobre la vida de Triadú i presenta fragments de les seves obres, objectes personals, una selecció de cartes d’intel·lectuals com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Baltasar Porcel i un audiovisual en què ell mateix explica la seva trajectòria vital i professional. L’exposició continua al Jardí amb una selecció de textos de l’escriptor, crític i pedagog.

2  

Imatges

Exposició "Llegir com viure"

Exposició "Llegir com viure" 652

Exposició dedicada a Joan Triadú

Exposició dedicada a Joan Triadú 770