Neix la primera Fira dels Esports Federats a Catalunya per impulsar la pràctica i el coneixement de totes les modalitats esportives

query_builder   21 març 2013 19:48

event_note Nota de premsa

Neix la primera Fira dels Esports Federats a Catalunya per impulsar la pràctica i el coneixement de totes les modalitats esportives

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui a Barcelona la presentació de la primera Fira dels Esports Federats a Catalunya, promoguda per Firasports, amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Secretaria General de l’Esport. El certamen tindrà lloc al Canal Olímpic de Catalunya, del 5 al 7 d’abril, amb la voluntat d’impulsar la pràctica i el coneixement de totes les modalitats esportives.
sge
Foto: Jordi Estruch
La presentació, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, ha comptat també amb la presència del president de la UFEC, David Moner, i el representant de Firasports, Josep Maria Infantes, que han explicat tots els detalls d’aquesta iniciativa, acompanyats del director del Canal Olímpic, Arseni Da Palma; el coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, i presidents de federacions.  
 
La Fira és una cita esportiva totalment innovadora i revolucionària, ja que per primera vegada al país s'uniran gairebé totes les federacions esportives catalanes –més de quaranta– per “promoure la pràctica i el coneixement de l'esport federat” i difondre’n els valors, com ha apuntat Josep Maria Infantes. L’esdeveniment, que ocuparà diversos escenaris del Canal, situat a Castelldefels, oferirà un cap de setmana d’esport en estat pur en un espai on hi haurà sessions de demostracions esportives. A més, hi haurà sorpreses amb espectacles i exhibicions de diversos esports, una zona amb carpes i estands de les federacions catalanes i tallers.
 
L'entrada tindrà el preu simbòlic d'un euro per al públic, tot i que divendres dia 5 serà gratuïta per a les escoles.L’objectiu és oferir la millor proposta per passar un cap de setmana esportiu i gaudir d'un espai obert a tothom, amb la voluntat que tingui continuïtat en els propers anys.
 
Ivan Tibau ha titllat d’”excel·lent notícia” el naixement de la Fira, ha agraït l’esforç de l’empresa Firaesports i la UFEC per tirar-la endavant i n’ha justificat el suport del Govern perquè “aproparà gran part de la riquesa esportiva de Catalunya en un mateix espai, on petits i grans puguin conèixer les modalitats en què el nostre país és capdavanter”.
 
“El Canal Olímpic de Catalunya refermarà el seu rol com a dinamitzador i promotor de l’esport al país i es convertirà en una festa de l’esport, on també posarem de manifest la capacitat organitzativa de les entitats del país”, ha comentat el secretari general de l’Esport, que ha animat les escoles a visitar la Fira per apropar l’esport als més petits, “que són el futur”, i ha subratllat el compromís de les federacions participants, que “ens demostren l’alt nivell poliesportiu de Catalunya”. Per David Moner, la Fira és “un repte”, i s’ha mostrat convençut de l’èxit de la iniciativa, que demostrarà la força de la indústria de l’esport a Catalunya i contribuirà a fomentar l’esport de base, que és cabdal “per tenir campions”.
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 196