El conseller Vila visita l'ampliació de la depuradora d'Arenys, a la comarca del Maresme

query_builder   22 març 2013 17:30

event_note Nota de premsa

El conseller Vila visita l'ampliació de la depuradora d'Arenys, a la comarca del Maresme

·        Els treballs han tingut un cost d’uns 2,2 milions d’euros i permeten adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals
 
·        Aquesta és la novena estació depuradora en servei a la comarca de Maresme
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Leonard Carcolé, els alcaldes d’Arenys de Mar   –Estanislau Fors-, Arenys de Munt –Josep Manel Ximenis- i Canet –Jesús Marín-, i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha visitat avui l’ampliació de la depuradora d’Arenys, que saneja les aigües residuals dels dos Arenys i de Canet de Mar.
 
Els treballs, que es van iniciar a l’estiu de l’any passat i que han tingut un termini d’execució de 8 mesos, han comptat amb un pressupost d’uns 2,2 milions d’euros i han fet possible que la planta assoleixi la capacitat de tractament per a la qual va ser dissenyada. En aquest sentit s’han desenvolupat diverses actuacions per millorar el pretractament, el tractament biològic i la línia de fangs, entre d’altres.
 
La depuradora d’Arenys de Mar es va posar en servei al 2004, per sanejar les aigües residuals generades per una població de 37.743 persones. Aquestes millores repercutiran en la millora de les aigües litorals costaneres d’aquest punt del Maresme.
 
Aquesta és la novena estació depuradora en servei a la comarca, juntament amb les plantes de Mataró, Teià-Maresme Sud, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Tordera, Òrrius i Sant Genís de Palafolls.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 36