Dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013

query_builder   22 març 2013 13:38

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013

El comissari Miquel Esquius i el Director de l'SCT Joan Josep Isern durant l'acte de presentació del dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa.
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, juntament amb el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius, ha presentat aquest matí el dispositiu especial de trànsit de la Setmana Santa d’enguany; una operació especial que s’allarga des d’avui divendres, 22 de març, a les 15.00 h, fins el dilluns, 1 d’abril, a les 24.00 h.
 
El director ha destacat que “l’objectiu del dispositiu i dels efectius que s’hi han destinat és facilitar la mobilitat dels vehicles durant les dues fases en què es divideix aquesta Setmana Santa i garantir una normalitat a les carreteres sense sinistralitat”.
  
Isern ha explicat que la primera fase de Setmana Santa s’allargarà des de les 15.00 h de divendres, 22 de març, fins a les 24.00 h de diumenge, 24 de març. “La sortida, que es desenvoluparà entre avui divendres i demà dissabte, mobilitzarà un total d’uns 300.000 vehicles” –ha apuntat. D’altra banda, la segona fase s’allargarà des del Dijous Sant, 28 de març, a les 15.00 h, fins al Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, a les 24.00 h i, pel que fa a la mobilització de vehicles, “en sortiran uns 370.000 entre Dijous i Divendres Sant i en retornaran uns 605.000 entre diumenge i Dilluns de Pasqua”.  
 
El director de l’SCT ha comentat que, durant aquesta Setmana Santa, hi haurà diversos trams que enregistraran més volum de trànsit. Entre d’altres, l’A-2, al Bruc; l’AP-7, entre Mollet i la Roca del Vallès, entre Sant Celoni i la Roca i també a Tarragona; la B-23, entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat; la C-14 a Organyà; la C-16 entre Berga i el Túnel del Cadí; i la C-58 entre Barcelona i Ripollet. Així mateix ha alertat que hi ha diversos trams amb obres que “tindran diferents afectacions, com ara l’amplada de la plataforma, amb carrils més estrets i revolts en els quals quedarà limitada la velocitat”.
 
Isern també ha esmentat que “l’SCT ha establert diverses mesures d’ordenació i regulació de trànsit per facilitar i millorar al màxim la circulació en les vies i els trams que es preveuen més transitats”. D’altra banda, ha explicat que hi haurà restricció de circulació per a tot tipus de vehicles o conjunt de vehicles de més de 7,5 tones de MMA amb algunes excepcions. En relació amb això darrer, a més, ha volgut destacar que “aquesta Setmana Santa no es restringirà el pas de camions per l’AP-7 entre la Jonquera i Riudellots de la Selva”.
 
El director de l’SCT també ha aprofitat la seva intervenció per explicar que “es gestionarà el carril bus-VAO de la C-58 per garantir la màxima fluïdesa tant d’entrada com de sortida de Barcelona”. En aquest sentit, cal destacar que aquest carril estarà obert a tots els vehicles (excepte camions de més de 7,5 tones) durant la segona fase d’operació sortida, en sentit Ripollet, i durant el retorn, en sentit Barcelona. Els conductors han d’estar pendents en tot moment de la senyalització a la carretera, la qual indicarà sempre el sentit de la circulació i la resta de condicions fonamentals d’ús del carril bus-VAO.
 
Isern, juntament amb el comissari Esquius, també ha fet esment al desplegament de Mossos d’Esquadra per aquesta Setmana Santa. En concret, “es mobilitzaran un total de 1.927 agents, uns 400 cada dia, i  es faran un total de 1.405 controls”. D’aquests controls, n’hi haurà 467 d’alcoholèmia i drogues, 424 punts per revisar l’ús del casc i del cinturó, 251 controls en relació amb els transports, i 263 punts per controlar la velocitat excessiva o inadequada.
 
Finalment, el director de l’SCT ha demanat als conductors que “extremin la prudència a la carretera” davant l’elevada mobilitat que es registrarà aquests dies festius. A més, ha recordat que, “durant la Setmana Santa de 2012, del 30 de març al 9 d’abril, hi va haver 8 accidents mortals amb 12 morts, i al 2011, del 15 al 25 d’abril, es van registrar 7 sinistres amb 9 víctimes mortals”. “Per això l’objectiu és aconseguir una normalitat a les carreteres sense víctimes mortals” –ha insistit Isern.
 
 
 

1  

Imatges

Foto de l'acte de presentació del dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013

Foto de l'acte de presentació del dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013 2766

2  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013

Nota en pdf. Dispositiu especial de trànsit de Setmana Santa 2013
PDF | 64

Dossier de premsa en pdf. Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013.

Dossier de premsa en pdf. Dispositiu especial de trànsit Setmana Santa 2013.
PDF | 828