Ensenyament signa un conveni amb Siemens per col·laborar en impartir un cicle d'FP en modalitat dual

query_builder   22 març 2013 17:31

event_note Nota de premsa

Ensenyament signa un conveni amb Siemens per col·laborar en impartir un cicle d'FP en modalitat dual

 

  • Es tracta del cicle de grau mitjà de Manteniment electromecànic que s’imparteix a l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat
 
  • L’objectiu del conveni és formar persones en el camp professional de la instal·lació i el manteniment

 

Conveni Siemens
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha signat aquesta tarda un conveni de col·laboració amb l’empresa Siemens per impartir el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment electromecànic en la modalitat dual a l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat. L’objectiu d’aquest acord, que permet als alumnes alternar la formació al centre amb formació i treball a l’empresa, és formar persones en el camp professional de la instal·lació i el manteniment, així com impulsar aquesta família professional en el territori.
ha destacat
 
La titular d’Ensenyament ha destacat durant la seva intervenció “l’impuls d’aquest Govern a l’FP dual”  perquè “la formació dels joves és la millor aposta”. Ha explicat que “estem introduint l’FP dual i necessitem al món empresarial per a fer-ho” i ha valorat positivament el fet de “col·laborar amb una empresa com Siemens que té molta fortalesa”. La consellera d’Ensenyament també ha reivindicat la figura de l’aprenent que comporta obtenir certificacions però també “reconèixer el valor formatiu de les pràctiques”.
 
Per la seva banda, el delegat regional de Catalunya de Siemens, José M. Piqué, ha afirmat que “nosaltres entenen que és fonamental pel país compartir les necessitats de les escoles d'FP amb les de les nostres indústries”, així com “poder oferir llocs de treball en el territori” on es troba situada l’empresa.  

Part dels alumnes matriculats en aquest cicle formatiu podran fer estades a Siemens mitjançant contractes laborals o beques, fet que els permetrà compaginar els seus estudis amb el treball durant la durada del cicle. Un cop finalitzats els estudis, obtindran, a banda del títol de tècnic/a en Manteniment electromecànic, un diploma del projecte formatiu desenvolupat i ofert per Siemens i l’Institut Esteve Terradas i Illa. Aquest nou itinerari formatiu, que ha començat a principi de curs, s’oferirà fins al curs 2014-2015 – es preveu que en aquest curs comenci la darrera promoció d’aquest itinerari.–.
 
El conveni,  a banda de respondre a les necessitats de personal qualificat del sector, permetrà a Siemens millorar la qualificació professional dels seus treballadors. La companyia també col·laborarà amb el Departament d’Ensenyament en la informació i la promoció dels ensenyaments de la família professional d’Instal·lació i manteniment  i del règim de formació en alternança i amb formació dual entre la població i les empreses del territori.
 
Aquest acord contempla també la possibilitat d’incloure-hi nous cicles formatius i/o noves empreses col·laboradores, així com la d’incorporar-hi el cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica industrial. També s’estudiarà l’opció d’oferir en règim d’alternança i amb formació dual els cicles formatius de la família de Fabricació mecànica, implantats a l’Institut Esteve Terradas i Illa.
 
L’acte de signatura ha tingut lloc aquesta tarda a la seu del Departament d'Ensenyament. A banda de la consellera Rigau, també hi ha assistit el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i  el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez.
 
22 de març de 2013

1  

Imatges

Conveni Siemens

Conveni Siemens 4400