@CatalanVoices, un instrument de diplomàcia pública digital catalana

La participació ciutadana per donar a conèixer Catalunya al món

query_builder   22 març 2013 17:32

event_note Nota de premsa

@CatalanVoices, un instrument de diplomàcia pública digital catalana

La participació ciutadana per donar a conèixer Catalunya al món

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya ha impulsat el projecte @Catalanvoices, un instrument 2.0 de projecció internacional del país, basat en les xarxes socials i en la participació ciutadana. El projecte pretén generar coneixement sobre Catalunya a la xarxa per tal de difondre la realitat del país i promoure’n els seus actius.
 
@CatalanVoices és un compte Twitter des d’on cada setmana un administrador o Curator of Catalonia, ja sigui català resident a l’exterior o estranger resident a Catalunya o que hi hagi viscut en el passat, piula en anglès explicant la seva vida quotidiana, els llocs que recomana visitar, les coses que recomana fer o els seus punts de vista sobre diversos temes, sempre buscant la vinculació amb Catalunya.
 
L’editora nord-americana Liz Castro, coordinadora del llibre “What’s up with Catalonia”, ha estat la primera Curator of Catalonia.
 
Qualsevol persona interessada a participar en aquesta iniciativa pot presentar la seva candidatura a esdevenir un curator a www.catalanvoices.com; només cal que pugui redactar correctament en anglès. No obstant això, el més òptim és que sigui una tercera persona la que recomani el nom d’un candidat a administrador.
 
Amb aquesta iniciativa del Consell de Diplomàcia Pública posa en funcionament una pràctica en diplomàcia pública digital a Catalunya que està tenint èxit a altres indrets, com ara Suècia (@Sweden) o Escòcia (@Scotvoices).
 
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya
 
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) és un consorci públic-privat, creat el novembre de 2012 i en el qual hi participa la Generalitat de Catalunya, diversos ajuntaments, les diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes i les associacions d’empresaris, entre d’altres.
 
DIPLOCAT té per objectiu contribuir al coneixement del país a l’exterior. En aquest sentit, l’entitat treballa per posicionar internacionalment Catalunya i els seus principals actius. D’aquesta manera, es busca atraure inversions, coneixement, institucions i persones, així com reforçar la imatge del país i establir relacions de confiança amb les contraparts internacionals.