La Filmoteca projecta un cicle de pel·lícules prohibides durant el franquisme

query_builder   26 març 2013 16:13

event_note Nota de premsa

La Filmoteca projecta un cicle de pel·lícules prohibides durant el franquisme

  • Inclou sis films censurats per la dictadura franquista, entre els quals destaquen La naranja mecànica i L’últim tango a París   
La naranja mecánica
La Filmoteca de Catalunya programa del 28 al 31 de març el cicle “La romería del pecado”, que inclou sis pel·lícules prohibides durant la dictadura franquista. El cicle projectarà films de directors emblemàtics com Roman Polansky, Charles Chaplin, Woody Allen, Ken Rusell, Stanley Kubrick i Bernardo Bertolucci. Les pel·lícules són: L'últim tango a París; El Gran Dictador; La naranja mecànica; Los demonios; ¿Qué?, i Todo lo que usted siempre quiso saber sobre el sexo y nunca se atrevió a preguntar.
 
El nom de la mostra, “La romeria del pecado”, té el seu origen en les escapades que feien els cinèfils catalans a Ceret, Andorra, Arles i Perpinyà per poder veure els films que la censura franquista prohibia exhibir a les sales de cinema de Catalunya. El periodista del setmanari El caso Enrique Rubio va ser el creador del terme.
 
L’últim tango a París –pel·lícula de Bernardo Bertolucci que va revolucionar l’erotisme d’autor– és un dels màxims exponent d’aquest fenomen, que va fer que la programació comercial de les sales de Perpinyà s’adaptés als desigs del públic del sud dels Pirineus.