Els Mossos d'Esquadra es coordinen amb Montserrat per prevenir robatoris i furts

query_builder   27 març 2013 12:09

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra es coordinen amb Montserrat per prevenir robatoris i furts

. Des de l’11 de març està en marxa un operatiu específic per evitar fets delictius al recinte del Santuari de Santa Maria, integrat per agents uniformats i de paisà
 
· El Departament de Seguretat de l’Abadia i els Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Bages analitzen diàriament la informació recollida per redissenyar o modificar, si cal, el pla estratègic que es porta a terme
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Bages i el Departament de Seguretat de l’Abadia de Montserrat han acordat un operatiu policial específic, iniciat el proppassat 11 de març, per mitjà del qual estableixen noves estratègies per prevenir els delictes que són susceptibles que es produeixin sobre els pelegrins i visitants del recinte del Santuari de Santa Maria de Montserrat.
 
D’aquesta manera, els policies es coordinen amb el Departament de Seguretat de Montserrat per a la vigilància de les zones on es poden concentrar majoritàriament els fets delictius, especialment furts i robatoris –pàrquings, botigues i llocs de major afluència de visitants-. Per qüestions d’efectivitat, el servei policial el realitzen agents uniformats i de paisà.
 
L’operatiu preveu, igualment, que cada dia els mossos i el Departament de Seguretat de Montserrat analitzin la informació rellevant que s’hagi recollit i, a partir de la mateixa, determinin si cal redissenyar o modificar el pla estratègic.
 
L’any 2012, més de 2.200.000 persones van visitar l’Abadia de Montserrat, una xifra que s’ha anat incrementant any rere any, per la qual cosa s’ha considerat necessari prevenir tot tipus d’actes delictius que es puguin produir en el recinte del Santuari de Santa Maria.
 
Àrea de Comunicació
Manresa, 27 de març del 2013