La consellera Munté condemna enèrgicament el presumpte assassinat d'una nena localitzada a Sant Adrià de Besòs

query_builder   28 març 2013 15:38

event_note Nota de premsa

La consellera Munté condemna enèrgicament el presumpte assassinat d'una nena localitzada a Sant Adrià de Besòs

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha condemnat enèrgicament la mort d'un nadó localitzat ahir sense vida en una empresa de reciclatge de Sant Adrià de Besòs. Els Mossos d’Esquadra estan investigant el cas després que l’autòpsia hagi determinat que es tracta d’una mort homicida.
 
Neus Munté ha reiterat el seu compromís en la lluita contra la vulneració dels drets dels infants. La consellera també ha recordat que “crims com aquest ens consternen a tots i hem de treballar i unir esforços per no reviure’ls mai més, perquè no hi ha res més vulnerable que un infant recent nascut”. Així mateix, ha insistit en què “nens i nenes mereixen la màxima atenció i protecció per part del Govern i de tota la societat”. Per aquest motiu, el Departament de Benestar Social i Família s’uneix a la petició del Departament d’Interior de demanar a qualsevol ciutadà que tingui informació que pugui servir per identificar els responsables dels fets a posar-se en contacte amb els Mossos d’Esquadra amb el telèfon 112 o adreçant-se a la comissaria més propera.  
 
Prevenció del maltractament infantil
 
La consellera Munté ha recordat que el sistema català de protecció a la infància i l'adolescència posa a disposició de familiars, veïns o veïnes, altres adults i dels propis menors diverses vies per denunciar o comunicar la sospita d'una situació de maltractament, de desemparament o de risc. El Govern de la Generalitat disposa del telèfon gratuït Infància Respon 900 300 777 per comunicar qualsevol sospita o dubte sobre la vulneració dels drets dels infants. També hi ha una bústia de correu electrònic per comunicar maltractaments d’infants i adolescents: infanciarespon.bsf@gencat.cat