Generalitat de Catalunya

"Hem de continuar potenciant el tercer sector i l'economia social"

query_builder   22 març 2013 19:07

event_note Nota de premsa

"Hem de continuar potenciant el tercer sector i l'economia social"

El delegat, Fernando Brea, ha assistit a la conferència que sota el títol “Cohesió social i transició nacional” ha ofert la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, al Fòrum Social Pere Tarrés que ha tingut lloc a l’Alberg Pere Tarrès de Barcelona.
Generalitat de Catalunya
 
 
Neus Munté ha assenyalat la necessitat de prioritzar la inversió de les polítiques públiques en les persones més vulnerables: persones en situació de dependència, gent gran, infants i adolescents en risc social, i altres col·lectius. I aposta perquè es continuï potenciant el tercer sector i l'economia social com a generadors de cohesió social.
 
La consellera ha explicat que el diàleg amb les entitats i el recolzament al món associatiu són algunes de les línies d’acció  del Departament de Benestar Social i Família. I ha posat de relleu alguns dels principis que guien les polítiques socials de la Generalitat de Catalunya: solidaritat, cohesió social, responsabilitat, universalitat, col·laboració públic-privat, lliure iniciativa social.
 
Pel que fa a la transició nacional Munté ha afirmat que “no existeixen dues agendes separades: la social i la nacional”, i que la transició nacional no porta incorporada una resposta immediat a les necessitats socials, però “ sí una proposta col·lectiva de país”.
Així mateix, davant d’una audiència d’unes 150 persones majoritàriament responsables d’entitats socials, la consellera ha descrit la situació d’ofec econòmic” agreujat pel “setge econòmic, social, competencial i polític que vivim”.
 
La presentació de l’acte ha anat a càrrec del president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Miquel Buch, i ha estat present el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, qui ha demanat a la consellera que sigui al govern “la veu de les persones més febles”.