Balanç temporada d'esquí a les pistes lleidatanes

query_builder   2 abril 2013 13:52

event_note Nota de premsa

Balanç temporada d'esquí a les pistes lleidatanes

Les bones condicions que presentaven les estacions d'esquí lleidatanes per a la pràctica dels diferents esports de neu, amb gruixos importants, han fet que hagin estat molts els visitants durant aquesta temporada. Segons els primers balanços, enguany al Pirineu lleidatà s'ha venut un 20% més de forfets, arribant als 1,2 milions: aquestes dades suposen una remuntada en relació a la temporada anterior, la 2011-2012 (va haver-hi poca neu), però no superen les vendes de la 2010-2011. 

 

La coincidència de la Setmana Santa al mes de març i amb les pistes obertes, ha estat una de les causes principals d'aquests bons resultats. Per citar-ne un cas, a les pistes d'Espot i Port Ainé s'han registrat un total de 17.000 persones durant aquests darrers dies de festa, que han ajudat a assolir uns nivells elevats d'ocupació hotelera.

 

Els resultats son satisfactoris per a les estacions, la majoria de les quals ja han tancat com es Boí, Espot, Port del Comte i Tavascan que van fer-ho aquest diumenge 31 de març. En canvi, Port Ainé obrirà els caps de setmana del mes d'abril i Baqueira tindrà obert aquesta setmana i la resta de caps de setmana del mes d'abril.

 

En definitiva, la temporada 2012-2013 ha estat força satisfactòria tot i que també es recordarà per les fortes ratxes de vent que hi va haver alguns caps de setmana del mes de gener i febrer, obligant al tancament d'alguna d'elles i les precipitacions dels darrers dies, que van dificultar l'accés a les pistes de Tavascan.