Fernando Brea visita la seu central de la Cecot a Terrassa

query_builder   3 abril 2013 18:05

event_note Nota de premsa

Fernando Brea visita la seu central de la Cecot a Terrassa

El delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, ha visitat avui la seu central de la CECOT a Terrassa (Vallès Occidental) per conèixer de primera mà les polítiques que desplega aquesta associació empresarial multisectorial de Catalunya.
Generalitat de Catalunya
 
 
Ha estat rebut pel president, Antoni Abad, i el secretari, David Garrofé, que li han explicat l’esforç que estan fent des de l’entitat per potenciar la Fundació Cecot Persona i Treball (www.fpit.cat/) per a la inserció i educació dels treballadors. Només durant el 2012, s’han programat més de mil accions directes de formació ocupacional per a diferents sectors productius. L’objectiu és dotar els empresaris i els treballadors de formació i de coneixement per encarar els processos de canvi i pujar el nivell de competitivitat de les empreses i la promoció professional individual.
 
Des de la Cecot (www.cecot.org)  també s’ha posat en marxa el servei ‘Reempresa’ (www.reempresa.org) un sistema que acosta als empresaris i als autoemprenedors la informació per a la eventual o definitiva cessió d’una empresa mantenint i continuant l'activitat. Aquest servei posa a l’abast experts consultors i un mercat transparent per fer la proposta amb assistència tècnica.
 
Impuls del Consell de Direcció Territorial
Per la seva banda, el delegat ha explicat als responsables de la Cecot les activitats que desenvolupa la Delegació del Govern en les comarques barcelonines, significativament l’impuls que es vol donar en aquesta nova etapa a les possibilitats de representació i d’interlocució del Consell de Direcció d’Administració Territorial, que és l’ òrgan de la Delegació i el seu principal instrument d’actuació al territori
 
La Cecot es va crear l'any 1978 i integra una gran diversitat de gremis i associacions empresarials. Representa una mena de patronal de patronals que actua davant els interlocutors socials i presta serveis per fomentar la competitivitat d'autònoms, microempreses, pimes i grans empreses. Entre d’altres iniciatives, la Cecot també va crear el Cercle de Joves Empresaris, per tal de fomentar el desenvolupament de noves idees aplicades a l’àmbit empresarial.