govern

Gordó reforça el compromís del Govern de posar en marxa el Centre Penitenciari Mas d'Enric en aquesta legislatura

query_builder   5 abril 2013 14:36

event_note Nota de premsa

Gordó reforça el compromís del Govern de posar en marxa el Centre Penitenciari Mas d'Enric en aquesta legislatura

.
El conseller de Justícia ha avançat en la seva visita a Tarragona que la propera setmana s’iniciarà el procés d’implantació de l’oficina judicial al Vendrell
 
Durant la seva visita a Tarragona, el titular de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat que el Centre Penitenciari Mas d’Enric al Catllar s’inclourà en la primera fase del Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020, que s’està elaborant amb l’objectiu de posar-lo en marxa en el curs d’aquesta legislatura per tal de fer efectiu el compromís del Govern.
 
Gordó ha anunciat també que la Ciutat de la Justícia s’inclourà en el Pla d’equipaments judicials 2013-2020 “per acabar amb la dispersió de jutjats a la ciutat de Tarragona”, tot i reconèixer que l’actual context de les finances públiques no permet concretar quan s’iniciarà la seva construcció.
 
En la reunió mantinguda aquest matí amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el conseller s’ha compromès a tenir en consideració les aportacions que l’alcalde li ha traslladat per tirar endavant la Ciutat de la Justícia d’acord amb l’actual context econòmic.
 
En el marc de la trobada amb els màxims responsables de la judicatura a l’Audiència de Tarragona, el conseller ha avançat que a partir de la setmana vinent s’iniciarà el procés d’implantació de l’oficina judicial al partit judicial del Vendrell. Gordó ha anunciat també que el Departament ha previst un increment de personal de l’Administració de justícia a la demarcació de Tarragona.
 
En la seva visita als Serveis Territorials del Departament, ha agraït als professionals que hi treballen la seva tasca. “La vostra feina -ha dit el conseller- fa possible que en els moments difícils que vivim es pugui donar resposta eficient a la ciutadania. Sense vosaltres, això no seria possible”.
 
 
Partit judicial de Tarragona
 
Aquest partit judicial dóna servei a una població de més de 213.000 habitants, distribuïts en 13 municipis. Actualment, el partit judicial de Tarragona compta amb set seus judicials repartides per la ciutat. Disposa de quatre seccions de l’Audiència Provincial -dues civils i dues penals-, vuit jutjats de primera instància, sis jutjats d’instrucció, tres jutjats socials, cinc jutjats penals, un jutjat de menors, dos jutjats contenciosos administratius i un jutjat VIDO, un jutjat mercantil i el Registre Civil Exclusiu.
 
El partit judicial de Tarragona pertany a la Fiscalia Provincial de Tarragona i el seu àmbit territorial acull els partits judicials de Tarragona i Valls. Compta amb una plantilla total de 62 persones. La plantilla de l’Audiència Provincial consta de 13 magistrats, 5 secretaris judicials i 33 funcionaris de l’Administració de justícia. Pel que fa al personal dels jutjats, deganat i Institut de Medicina Legal, hi ha destinats 28 magistrats, 28 secretaris judicials, 286 funcionaris i 13 metges forenses.