La Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona segellen un acord "històric" de cooperació en l'àmbit esportiu

query_builder   8 abril 2013 14:22

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona segellen un acord "històric" de cooperació en l'àmbit esportiu

La Secretaria General de l’Esport i la Diputació de Barcelona han presentat avui, a la seu central de la Diputació, a Barcelona, un conveni que regularà les accions de cooperació entre ambdues institucions en l'àmbit esportiu, tant des de la vessant dels equipaments i les activitats, com de la recerca i la difusió de l'esport. La seva vigència serà fins al 31 de desembre de 2015.
sge
Foto: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona
En la presentació, hi ha intervingut el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el diputat d’Esports, Josep Salom, davant d'una important representació d'autoritats esportives de clubs i federacions, i de municipis catalans.
 
La col·laboració entre ambdues institucions es concreta principalment en quatre eixos:
 
-Els equipaments esportius: treballant per a una millor coordinació en la planificació dels equipaments esportius municipals.
 
-Les activitats esportives: col·laborant en els esdeveniments esportius, promocionant l'activitat física (incidint especialment en col·lectius específics, com infants, població en risc d'exclusió social,...) i coordinant les activitats subvencionades.
 
-La formació de tècnics i recerca en l'esport: realitzant accions conjuntes de formació i impulsant la recerca en matèries d'interès comú.
 
-I en la projecció internacional de l'esport, dels esdeveniments i les actuacions de promoció i difusió de l'activitat física i l'esport: col·laborant per a l'impuls, per exemple, del Dia Mundial de l’Activitat Física i el Dia de l'Esport a Europa.
 
Ferran Civil ha posat en valor el fet que sigui “el primer conveni que realitzem en l'àmbit de l'esport entre la Diputació i la Generalitat” i ha destacat la força i el valor de l'esport a casa nostra, i com aquest acord també aposta per “la dinamització de destinacions de turisme esportiu”.
 
Per la seva banda, Ivan Tibau, que ha començat la seva intervenció demanant un minut de silenci per la mort del ciclista Miquel Poblet, ha destacat que “l'esport ha de ser motor de recuperació econòmica del país”. “Avui iniciem una etapa diferent, perquè presentem la mútua voluntat de fer-nos confiança per treballar conjuntament un seguit d’àmbits i accions rellevants de la política esportiva territorial. Amb un respecte absolut a la competència material que normativament té cada institució, però alhora, amb una voluntat de compartir projectes i de cooperar de forma integral en aquests quatre àmbits”, ha dit, a la vegada que feia èmfasi especial en l’aposta per promoure l’esport escolar, una xarxa d’equipaments esportius ordenada i seguint uns criteris de qualitat, sostenibilitat i d’ajustament de la despesa, i la promoció d’esdeveniments esportius de projecció internacional, que tenen un impacte econòmic important.
 
Per últim, Josep Salom ha dit que l'acord “és històric per a l'esport, per la sinèrgia que es produeix dins del món institucional en matèria esportiva i la voluntat política que s’hi traspua entre ambdues institucions”, tot desitjant que “aquesta col·laboració no sigui l'excepció sinó la forma normal de treballar de l'administració esportiva de casa nostra”.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona)

Fotografia de la presentació (Autor: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona) 146