El conseller Pelegrí va presidir a Barcelona la presentació d'un llibre sobre l'aplicació sostenible de productes fitosanitaris

Es tracta d'una obra de l'enginyer agrònom Santiago Planas de Martí

query_builder   9 abril 2013 14:18

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí va presidir a Barcelona la presentació d'un llibre sobre l'aplicació sostenible de productes fitosanitaris

Es tracta d'una obra de l'enginyer agrònom Santiago Planas de Martí

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, va presidir, dilluns al vespre, a Barcelona, la presentació del llibre Aplicación sostenible de productos fitosanitarios, editat per Eumedia, de l’enginyer agrònom Santiago Planas de Martí, director científic del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.
Un moment de la presentació
Un moment de la presentació
El volum és una obra de caràcter eminentment pràctic, que planteja la gestió estratègica en l’aplicació de productes sanitaris contra els enemics dels cultius (plagues, malalties i males herbes) i aborda els possibles riscos associats al seu ús (toxicitat, contaminació puntual, deriva), passant per la inspecció obligatòria dels equips d’aplicació, la realització del tractament (inclosa la mitigació dels riscos ambientals), la protecció dels operadors, la gestió dels residus generats durant el procés, així com el manteniment de les màquines de tractament..
 
El llibre inclou també una recopilació de l’actual legislació, tant espanyola com europea, relativa a l’ús dels productes fitosanitaris, revisa les normes tècniques internacionals sobre maquinària d’aplicació de fitosanitaris i, finalment, dóna una visió del desenvolupament de la tecnologia d’aplicació de productes fitosanitaris que cal esperar en els propers anys. El llibre s’adiu perfectament al que estableix la Directiva marc per aconseguir l’ús sostenible dels plaguicides
 
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí va elogiar  l’oportunitat del llibre i la voluntat de l’autor de posar-lo al servei del sector. I  va subratllar que en els darrers anys el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha impulsat la implantació de noves tècniques de prevenció i de lluita contra les plagues, les malalties i les males herbes, que són alternatives a l’ús dels plaguicides, mitjançant les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV). “Això demostra la importància que, des de la conselleria es dóna a la als programes de sanitat vegetal”, va indicar..
 
“És precisament l’estreta col·laboració, i la fluida i constant convivència, dels tècnics de les ADV amb el Servei de Sanitat Vegetal del DAAM, les universitats, l’IRTA i el sector productiu  el que ha resultat determinant durant tots aquests darrers anys per aconseguir que Catalunya sigui un autèntic referent a l'Estat espanyol i a Europa en matèria de sanitat vegetal”, va afegir Pelegrí.
 
Finalment, el conseller va assenyalar que “la sanitat vegetal és una peça clau de les nostres estratègiques produccions mediterrànies. Els productes fitosanitaris poden i han de contribuir a anar cap a una agricultura que ofereix aliments segurs, de qualitat i sostenibles”.

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 3193