OCUPACIÓ

La Generalitat aprova la incorporació de 160 orientadors laborals per les oficines de treball

query_builder   9 abril 2013 16:15

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat aprova la incorporació de 160 orientadors laborals per les oficines de treball


  • El Govern reforça els serveis d’orientació després que l’Estat suprimís els programes extraordinaris l’any passat
 
  • El programa d’orientació per a la millora de l’ocupabilitat permetrà incrementar les possibilitats de trobar feina a les persones en atur
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat la incorporació de 160 orientadors laborals a les oficines de treball amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones en atur mitjançant els serveis d’informació i orientació laborals.
 
Amb aquesta incorporació, el Govern aposta pel reforçament dels serveis d’orientació de la xarxa d’oficines de treball després que el Govern de l’Estat decidís l’any passat no prorrogar i, per tant, suprimir els programes extraordinaris d’orientadors laborals.
 
Aquests 160 professionals centraran la seva activitat en la presentació de la cartera de serveis del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya, identificació dels factors d’ocupació, assessorament grupals i individuals, orientació professional i cerca de feina i intermediació laboral, així com serveis a les empreses.
 
La decisió del Govern d’incorporar les 160 persones orientadores és una aposta pel reforçament dels serveis d’orientació utilitzats actualment a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, on s’hi identifiquen adequadament les competències i potencialitats de les persones en atur i dissenyen itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat.
 
L’objectiu final és que les persones en atur, amb l’ajut del personal orientador de les oficines de treball, incrementin les possibilitats de trobar una feina.
 
En aquest sentit, el nou model d’oficines de treball es basa en l’oferiment d’un servei tècnic de qualitat a les persones en atur per tal de millorar la inserció en el mercat laboral i l’ocupabilitat de les persones, a més d’atendre, prioritzar i diagnosticar-les de manera que se’ls hi assignin programes de polítiques actives d’ocupació d’acord amb les necessitats detectades.
 
Les 160 persones orientadores que s’incorporaran properament a les oficines de treball es divideixen en 50 llocs de treball de personal funcionari que formarà part de l’estructura del Servei d’Ocupació de Catalunya, i 110 llocs de tècnics/ques que, de manera temporal, es contractaran per a desenvolupar la seva activitat sota el marc del programa d’orientació per a la millora de l’ocupabilitat que començarà el 13 de maig i finalitzarà el 31 de desembre.