El president Mas, durant la sessió de control al Parlament

President Mas: "No farem un pressupost que es carregui l'estat del benestar en aquest país"

query_builder   10 abril 2013 13:30

event_note Nota de premsa

President Mas: "No farem un pressupost que es carregui l'estat del benestar en aquest país"

  • El cap de l’Executiu assegura, en la sessió de control del Parlament, que “no presentarem uns comptes maquillats com fan uns altres, som un govern seriós i responsable"
  • Mas afirma que “els diners amb interessos que ens deixa el Govern espanyol no ens els regalen, són els que produïm en aquest país”
El president Mas, durant la sessió de control al Parlament
El president Mas, durant la sessió de control al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest matí, durant la sessió de control del Parlament de Catalunya, que el Govern espanyol concreti “d’una vegada per totes” l’objectiu de dèficit per a aquest any 2013. Mas ha insistit que, fins que no es conegui aquesta dada, l’Executiu no podrà presentar els pressupostos perquè amb l’actual dèficit “no els sabem fer, ni els podem fer. No estem disposats a carregar-nos l’estat del benestar en aquest país, tot té un límit”.  
 
El cap del Govern ha respost així a les preguntes que li han fet diferents grups parlamentaris sobre la presentació dels comptes de l’Executiu a la Cambra catalana. En aquest sentit, el president ha subratllat que sense conèixer el nou dèficit “no es poden fer uns comptes de manera rigorosa, es poden fer maquillant-los, que es com ho fan uns altres, que els maquillen i enganyen gairebé tothom, i així li va a l’Estat espanyol des del punt de vista del prestigi dins la UE”, i ha afegit “nosaltres som un govern seriós i responsable i no ho volem fer així, volem saber primer quin serà el dèficit i després presentar-los”.
 
El president Mas ha mostrat també la seva confiança que en les properes setmanes es coneixeran els nous objectius de dèficit i el Govern podrà presentar al Parlament uns comptes que, ha dit, “ja tenim enfocats i aspirem a aprovar-los, com a mínim, amb aquells amb els quals tenim un acord de legislatura”.  
 
En aquesta línia i en resposta a la pregunta del president del grup parlamentari d’ERC, Oriol Junqueras, Mas ha dit que cal “resistir una mica més” perquè no es pot desmantellar l’estat del benestar quan “generem prou recursos perquè no sigui així”. I en aquesta línia, el president ha reclamat “construir una agenda pròpia, perquè portem 30 anys d’autogovern i ens vàrem oblidar massa vegades que un element fonamental és tenir-ne”, perquè sense això, ha dit, “moltes coses que es pretenen fer són molt difícils”.
 
 
“Mereixem que hi hagi pinya a Catalunya per fer front a la situació d’emergència”
 
En el torn de resposta a la pregunta del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, el cap de l’Executiu ha fet una crida a la responsabilitat de les forces polítiques per superar l’estat d’emergència i supervivència que viu el país. “Donar la volta a aquesta situació li pertoca en primer lloc al Govern, però la pregunta és: li correspon només a ell o ens toca a tots”, ha dit el president. “Crec que estem en un moment en què ens hem d’oblidar de la dinàmica partidista, de la política tradicional, perquè ens hi juguem el país”, ha afegit, i ha assegurat que així s’hauria d’actuar si s’entén l’acció política com un acte de servei.
 
En aquest sentit, Mas ha recordat que l’esforç que la Generalitat ha fet en les polítiques d’ajust suposa el 17% del conjunt de les comunitats autònomes, quan, ha assegurat, representa el 6% de la despesa pública. Per això, el cap de l’Executiu ha afirmat “ningú ens pot dir que no ens ho hem pres seriosament, ho hem fet més que ningú; per això, crec que mereixem que hi hagi pinya a Catalunya per fer front a aquesta situació d’emergència”.
 
 
 
 
 

1  

Imatges

El president al Parlament

El president al Parlament 512