Barcelona acull el V Congrés d' Atenció Sanitària al Pacient Crònic

query_builder   10 abril 2013 17:05

event_note Nota de premsa

Barcelona acull el V Congrés d' Atenció Sanitària al Pacient Crònic

Més de 1.200 professionals sanitaris participaran en el Congrés, que se celebrarà els propers dies 11, 12 i 13 d’abril
 
Demà dijous, 11 d’abril, se celebrarà una roda de premsa per presentar els continguts del Congrés i es farà balanç del programa de cronicitat que està desenvolupant el Departament de Salut
El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugurarà demà, dia 11 d’abril, a les 18.45 hores, el V Congreso Nacional de Atención Sanitaria al Paciente Crónico, que se celebrarà els propers dies 11, 12 i 13 d’abril a Barcelona i que ha estat organitzat per la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFYC), la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI) i el Departament de Salut.
 
El lema del Congrés és “De la enfermedad a la persona” i té la intenció de posar de manifest el canvi d’estratègia en l’abordatge de la cronicitat. Actualment, estem en un context econòmic que exigeix nous models organitzatius, més eficients i amb un impacte més gran en resultats en salut i utilització de serveis i cost; i és per això que cal redissenyar el model assistencial per mantenir l’eficiència de les prestacions i donar resposta al fenomen poblacional de la cronicitat, amb èmfasi especial en la prevenció.
 
Per la seva incidència en la població i per la taxa de morbiditat que comporta, la cronicitat és un dels problemes prioritaris en matèria de salut. Per això el Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família van crear el Programa per a la prevenció i l’atenció a la cronicitat (PPAC), que ha de facilitar el treball coordinat dels vessants de salut i social en l’abordatge de la cronicitat.
 
Roda de premsa
 
El director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat del Departament de Salut, Albert Ledesma, participarà en la roda de premsa on es presentaran les darrers dades del programa de prevenció i atenció a la cronicitat del Departament de Salut. Un del objectius del Pla de Salut 2011-2015 és fer un bon abordatge de la cronicitat i un dels reptes sociosanitaris més importants del país és abordar l’augment progressiu de les malalties cròniques, la discapacitat i les limitacions per realitzar les activitats de la vida quotidiana.
La roda de premsa del congrés se celebrarà dijous a les 12.30  hores al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona i comptarà amb la participació del Dr. Emilio Casariego, vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI) i del dr. Josep Basora, president de la Sociedad Española de Medicina de Familia i Comunitària (semFYC).