Conveni amb les Agrupacions de Defensa Forestal per a la campanya de prevenció i extinció d'incendis 2013

query_builder   16 abril 2013 11:02

event_note Nota de premsa

Conveni amb les Agrupacions de Defensa Forestal per a la campanya de prevenció i extinció d'incendis 2013

Moment de l'acte
Moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president del secretariat de Federacions i d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Catalunya, Ramon Sala, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la campanya anual d’incendis d’aquest 2013.
 
En virtut d’aquest conveni, el Departament d’Agricultura atorga una subvenció d’un total de 188.854,42 euros, que  servirà per millorar el funcionament del Secretariat per a la coordinació i suport de les ADF de Catalunya. A més, anirà destinat al finançament de la contractació de l’assegurança d’accidents personals i de responsabilitat civil general del personal voluntari que col·labora amb les ADF en les tasques pròpies de la prevenció i extinció d’incendis forestals.
 
El Secretariat de Federacions i d’Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya té com a objectius la coordinació de totes les ADF i les Federacions d’ADF que estiguin afiliades. A més, també té encomanada la promoció d’actuacions de prevenció, vigilància i lluita contra els incendis forestals, posant a l’abast de totes elles els mitjans materials i de comunicacions d’ús comú necessaris per als seus afiliats.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural participa i col·labora econòmicament en el desenvolupament de les actuacions de les ADF, les Federacions d’ADF i el Secretariat de Federacions i ADF. La col·laboració entre institucions públiques i privades en matèria de prevenció i lluita contra els incendis forestals ha estat sempre de gran importància per a la preservació del medi natural i la reducció del nombre d’incendis forestals.
 
Les ADF són agrupacions formades per propietaris forestals voluntaris, ajuntaments i d’altres entitats i la seva tasca té com a objectiu la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. Aquestes agrupacions participen en les polítiques d’infraestructures de prevenció dels incendis i en els plans de vigilància i intervenció immediata del Departament d’Agricultura.
 

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 4176