La cultura catalana omplirà els carrers de Brussel·les per Sant Jordi

query_builder   19 abril 2013 09:10

event_note Nota de premsa

La cultura catalana omplirà els carrers de Brussel·les per Sant Jordi

  • El Festival Fenêtre Ouverte sur la Catalogne’ tindrà lloc entre el 19 i el 27 d’abril
La cultura catalana omplirà els carrers de Brussel·les per Sant Jordi. El Festival ‘Fenêtre Ouverte sur la Catalogne’ organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat i la Federació de Joventuts Musicals Wallonie-Bruxelles, portarà més de 20 activitats als carrers de la capital belga entre el 19 i el 27 d’abril.
 
Entre les accions més destacades hi ha el concert Coblism Live a càrrec la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i el DJ Raph Dumas, un espectacle que fusiona la música tradicional amb la música electrònica.  Els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya acompanyats dels Gegants ‘des Marolles’ de Brussel·les celebraran una cercavila pels carrers del centre de la ciutat. El Ministrers de la Vila Nova i el Centre Dansa L’Espona de Rubí faran una ballada de petit format durant la qual es vestirà el Manneken Pis amb el vestit  tradicional català.
 
També en el marc del Festival es farà la donació d’un sac de gemecs fabricat pel luthier Xavier Orriols al Musée des Instruments de Musique, un centre de referència a nivell mundial amb una col·lecció de 8.000 instruments de diferents indrets del món.
 
El Festival ‘Fenêtre Ouverte sur la Catalogne’ té com a objectiu crear al voltant de la tradicional  diada de Sant Jordi un esdeveniment adreçat al gran públic que posi de manifest la riquesa i diversitat de la cultura catalana. En el marc del festival s’han programat concerts, conferències, exposicions, tallers de dansa i música popular, ballades de gegants, sardanes, projecció de pel·lícules, actes literaris i altres activitats culturals organitzades amb la col·laboració d’operadors culturals de la Federació Wallonie-Bruselles.
 
Avui divendres, 19 d’abril, a les 21.00 hores, a la sala La Tentation/Centro Galego de Bruxelas tindrà lloc la festa d’inauguració del Festival amb un concert del grup de La Carrau. L’acte comptarà amb la presència del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Lluís Puig, i  representants de l’Ajuntament de Brussel·les i de la Regió de Wallonie.
 
El Festival compta amb la participació dels grups La Carrau; Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona; Els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya; Sol i Serena; Ministrers de la Vila Nova; Centre de Dansa L’Espona de Rubí; DJ Raph Dumas.
 
De manera complementària, el grup Sol i Serena oferirà un seguit de concerts pedagògics a les escoles maternals, de primària, secundària i a centres d’ensenyament especialitzats, ensenyament superior i escoles de música. Els concerts aniran a càrrec del grup Sol i Serena.
 
El programa complet d’activitats i la relació de grups participants es poden consultar al dossier de premsa.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Festival Fenêtre Ouverte sur la Catalogne

Dossier de premsa: Festival Fenêtre Ouverte sur la Catalogne
PDF | 1133