El Departament de Justícia estableix els mòduls de compensació econòmica dels advocats per al 2013

query_builder   17 abril 2013 10:10

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia estableix els mòduls de compensació econòmica dels advocats per al 2013

El Departament de Justícia informa que ha establert els mòduls de compensació econòmica dels advocats del torn d’ofici per a aquest 2013, d’acord amb la Resolució publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
 
Els nous mòduls preveuen un ajustament del 3 % per subvencionar les actuacions dels advocats del torn d’ofici en el marc de l’assistència jurídica gratuïta, excepte en un mòdul del servei de guàrdia sense requeriment d’assistència, en previsió de la disponibilitat pressupostària per a aquest any.
 
Així mateix, determinen l’import de la subvenció que el Departament atorgarà per atendre les despeses de gestió col·legial de l’assistència jurídica gratuïta per a aquest any, que serà de més de 2.200.000 euros.
 
Aquesta Resolució té com a objectiu, d’una banda, adoptar les mesures imprescindibles per adequar la despesa del servei a les previsions de disponibilitat pressupostària. I, de l’altra, garantir la disponibilitat i qualitat del servei públic que rep l’usuari pel que fa a l’assistència jurídica gratuïta i, alhora, preservar el dret d’aquests usuaris a la tutela judicial efectiva, incloent-hi els nous beneficiaris de la justícia gratuïta que estableix la reforma de la Llei estatal.
 
L’assistència jurídica gratuïta és un servei públic adreçat a aquelles persones que no disposen dels recursos suficients per sufragar el cost de la seva defensa i representació davant dels tribunals. El reconeixement del dret a l’assistència jurídica gratuïta inclou, entre altres prestacions, a part de la designació d’un advocat i un procurador d’ofici, l’assessorament i orientació gratuïts previs al procés judicial, la mediació familiar, l’exempció del pagament de les taxes i el dret a peritatges.