Espadaler celebra que la nova llei de seguretat privada aculli iniciatives catalanes

query_builder   17 abril 2013 14:43

event_note Nota de premsa

Espadaler celebra que la nova llei de seguretat privada aculli iniciatives catalanes

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha celebrat avui que la nova llei de seguretat privada aculli iniciatives catalanes. Espadaler ha destacat aspectes positius d’aquesta llei com “obrir la vigilància perimetral de les presons perquè es pugui fer amb vigilància privada  i el fet que fa un any i mig la Generalitat a través de la llei Òmnibus va considerar agent de l’autoritat els vigilants del transport públic”. “Celebrem que això ara ho reconeguin aquells que ens havien criticat en el seu dia i que ho elevin a rang de llei estatal”, ha reiterat.
 
El conseller s’ha mostrat satisfet que l’Estat hagi decidit actualitzar la legislació en l’àmbit de la seguretat privada però ha advertit que “entre la legislació vigent i aquest avantprojecte hi ha un canvi substancial que és l’Estatut d’Autonomia, aprovat pel Parlament de Catalunya”.
 
Pel titular d’Interior, l’Estatut marca un punt d’inflexió. “Per tant nosaltres defensarem, per raons òbvies, el que és el seu compliment i defensarem que aquesta llei, de la que ahir ens va arribar el seu text articulat, no envaeixi competències o ens privi de desenvolupar aquelles que estatutàriament tenim”, ha dit.
 
El conseller però, ha volgut deixar clar que la llei fa passos enrere en alguns aspectes competencials. “En el cas que no es complís l’Estatut seria un pas enrere i si és així s’haurà de replantejar".
 
El conseller ha fet aquestes declaracions en acabar la inauguració del  Security Fòrum 2013  que ha tingut lloc avui al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).